Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Λίβανος: Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό, ο νούμερο 2 στην ιεραρχία της Χαμάς (Video&Photos)

Πλανήτης

Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το απόγευμα τα γραφεία της Χαμάς στη Βηρυτό στο Λίβανο, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, ο Σάλαχ αλ Αρούρι, δεύτερος στην ιεραρχία του κινήματος μετά τον Ισμαήλ Χανίγια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας.

Το χτύπημα του στρατού του Ισραήλ σημειώθηκε κοντά σε ζαχαροπλαστείο στο νότιο προάστιο της Βηρυτού Dahiyeh, που είναι γνωστό ως προπύργιο της λιβανέζικης τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, η επίθεση έγινε με drone στην περιοχή Mashrafiyah και στόχευε αξιωματούχο της Χαμάς. 

Tέσσερα άτομα σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το περιστατικό έρχεται εν μέσω αυξημένης έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Γερμανία καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο επιτετραμμένο για κυβερνοεπιθέσεις από την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών

Για εξηγήσεις κάλεσε η Γερμανία τον Ρώσο επιτετραμμένο που ασκεί χρέη πρεσβευτή στο Βερολίνο. Αφορμή ήταν μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων με στόχο το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά και τ...

Φόρτωση άρθρων...