Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Συνάντηση Μπάιντεν με τους Ουκρανούς υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας στη Βαρσοβία

Με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Ουκρανίας είχε σήμερα συνάντηση στη Βαρσοβία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τους Αμερικανούς ομολόγους τους, σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του AFP που ήταν παρούσα.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος συναντήθηκε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου με υψηλά ιστάμενους ουκρανούς αξιωματούχους, είχε ανεπίσημη συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δίπλα στον οποίο κάθισε σε ένα μακρύ τραπέζι όπου κάθονταν επίσης ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ολέξι Ρεσνίκοφ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Η συνάντηση διεξήχθη σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου της Βαρσοβίας, όπου διανυκτέρευσε ο Μπάιντεν και όπου είχαν τοποθετηθεί η ουκρανική και η αμερικανική σημαία.

Ο Μπάιντεν είχε συναντήση τον Κουλέμπα στην Ουάσινγκτον στις 22 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν από τη ρωσική εισβολή.

Ο Μπλίνκεν είχε επίσης συναντήσει τον Κουλέμπα στην Πολωνία, στο ουκρανικό σύνορο, στις 5 Μαρτίου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Πολωνία ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στη Βαρσοβία με τους Πολωνούς ηγέτες.

Ακόμα, θα επισκεφθεί επίσης ένα κέντρο Ουκρανών προσφύγων και αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία για την Ουκρανία όπου, σε ένα μήνα πολέμου, χιλιάδες Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 135 παιδιά, σύμφωνα με το Κίεβο.

Κουλέμπα: «Πρόσθετες εγγυήσεις από τις ΗΠΑ για την εξέλιξη της αμυντικής συνεργασίας»

Η Ουκρανία έλαβε πρόσθετες εγγυήσεις από τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη της αμυντικής συνεργασίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ντμίτρο Κουλέμπα, μετά τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν.

«Λάβαμε πρόσθετες εγγυήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για το πώς θα εξελιχθεί η αμυντική μας συνεργασία», είπε ο Ντμίτρο Κουλέμπα στους δημοσιογράφους.

Συνάντηση με τους Αμερικανούς ομολόγους τους Λόιντ Όστιν και Άντονι Μπλίνκεν, είχαν ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ρεζνίκοφ και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντμίτρι Κουλέμπα, το μεσημέρι του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία, μεταδίδει το Reuters.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι αξιωματούχοι των δύο χωρών συζήτησαν για την ενίσχυση της Ουκρανίας να αντισταθεί στη ρωσική επιθετικότητα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρι Κουλέμπα, με το σχήμα 2+2 μπορούμε να αναζητούμε πρακτικές αποφάσεις τόσο στον πολιτικό όσο και στον αμυντικό τομέα, προκειμένου να ενισχύσουμε την ικανότητα της Ουκρανίας να αντισταθεί στη ρωσική επιθετικότητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Βόρεια Κορέα έκανε πυραυλική δοκιμή Κρουζ και δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες Παρασκευή σε δοκιμή κεφαλής πυραύλου Κρουζ και σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό π...

Στην Τουρκία ο ηγέτης της Χαμάς για συνομιλίες με τον Ερντογάν, που διεκδικεί μεσολαβητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα Σάββατο ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια εν μέσω τεταμένου κλίματος στη Μέση Ανατολή μετά το ισραηλιν...

Φόρτωση άρθρων...