Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Συρία: Σε 783 ο νεότερος απολογισμός από τον σεισμό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Πλανήτης

Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην νότια Τουρκία και στη βορειοδυτική Συρία, έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 783 ανθρώπους στη Συρία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν το συριακό υπουργείο Υγείας και διασώστες σε περιοχές που ελέγχουν ομάδες ανταρτών.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, που επικαλείται το συριακό πρακτορείο Sana, 403 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 1.284 τραυματίστηκαν στις επαρχίες Χαλέπι, Λατάκια, Χάμα και Ταρτούς, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος.

Στις περιοχές ελέγχου των ανταρτών, οι διασώστες των Λευκών Κρανών ανέφεραν 380 νεκρούς και περισσότερους από χίλιους τραυματίες.

Από την πλευρά του το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) έκανε λόγο για τουλάχιστον 255 νεκρούς και 811 τραυματίες στη βορειοδυτική Συρία.

Η εκπρόσωπος του OCHA, Μαντεβί Σουν-Σουόν είπε στο Reuters ότι τουλάχιστον 170 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο «να καταρρίπτει πυραύλους της Ρωσίας αν πλησιάζουν» κράτη-μέλη του

Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες Τρίτη ότι το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους σε περίπτωση που πλησιάζουν πολύ τα σύνορα κρατών-μελών της ατλ...

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Φόρτωση άρθρων...