Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Tα πρώτα βιντεοπαιχνίδια για σκύλους - O ρόλος τους

Πλανήτης

Ένα βιντεοπαιχνίδι που προσπαθεί να κρατήσει ενεργό και υγιή τον εγκέφαλο των σκύλων. Η επιστημονική κοινότητα την ονομάζει Γνωστική Δυσλειτουργία Σκύλων και αποτελεί μια πάθηση παρόμοια με την άνοια στους ανθρώπους. 

Η νεοφυής εταιρεία Joipaw που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ δημιούργησε μια σειρά από βιντεοπαιχνίδια τα οποία σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να γυμνάζουν τον εγκέφαλο των σκύλων που αρχίζουν να δείχνουν σημάδια της πάθησης.

Παρόμοιες μεθόδους εγκεφαλικής άσκησης προτείνουν οι ειδικοί και στους ανθρώπους που κινδυνεύουν με εμφάνιση άνοιας ή έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα πρώτα σημάδια της. Η ενασχόληση με σταυρόλεξα, γρίφους τύπου σουντόκου και άλλες σχετικές δραστηριότητες πιστεύεται ότι καταπολεμά σε κάποιο επίπεδο κάποια νευροεκφυλιστική πάθηση στους ανθρώπους οπότε ανάλογη δραστηριότητα μπορεί να έχει παρόμοια αποτελέσματα στα αγαπημένα μας ζώα.

Τα παιχνίδια αυτά απαιτούν την χρήση μιας οθόνης αφής στην χρήση της οποίας πρέπει αρχικά να εκπαιδευτεί ο σκύλος. Ο σκύλος μαθαίνει να ακουμπά με την μουσούδα του την οθόνη και στη συνέχεια μαθαίνουν να παίζουν τα διάφορα βιντεοπαιχνίδια. Στις δοκιμές που έγιναν ο μέσος όρος χρόνου που οι σκύλοι μάθαιναν να παίζουν ένα βιντεοπαιχνίδι ήταν τα τριάντα λεπτά αλλά κάποιοι σκύλοι κατάφερναν να το μάθουν μέσα σε μόλις δέκα λεπτά. 

Κάθε φορά που ο σκύλος κάνει στην σωστή κίνηση επιβραβεύεται με κάποιο σνακ για να μην τα παρατάει και να συνεχίζει στην επόμενη πίστα του παιχνιδιού. Το ίδιο συμβαίνει όταν ολοκληρώνει με επιτυχία το παιχνίδι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 18 Απριλίου

Γεγονότα 1506: Τίθεται ο θεμέλιος λίθος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. 1521: Ο Μαρτίνος Λούθηρος, πρωτεργάτης της θρησκευτικής Μεταρρύθμισης παρακούει τις εντολές τ...

Φόρτωση άρθρων...