Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ταξίδι στην Ευρώπη σχεδιάζει εκτάκτως ο Μπάιντεν (Video)

Πλανήτης

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Λευκός Οίκος ετοιμάζει το έδαφος για να επισκεφθεί την Ευρώπη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, οι συζητήσεις γίνονται τις τελευταίες ώρες σε διπλωματικό επίπεδο ανάμεσα σε αμερικανούς και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Ευρώπη ο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, πηγές με γνώση του θέματος ανέφεραν ότι το ταξίδι αυτό ενδεχομένως να είχε ήδη προετοιμαστεί κατά τις πρόσφατες επισκέψεις της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στην Γηραιά Ήπειρο.

Παράλληλα, ο Βολοντίμιρ Ζελενσκι εξακολουθεί να πίεζει και τις Ηνωμένες Πολιτείες για ισχυρότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και την Τετάρτη θα απευθυνθεί σε συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε μια πολύ κρίσιμη συνάντηση στη Ρώμη μεταξύ του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν με τον Κινέζο ομολογό του.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι Κινέζοι δεν θα βοηθήσουν με κανέναν τρόπο τους Ρώσους, ούτε με όπλα ούτε ως οικονομικό καταφύγιο για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των κυρώσεων της Δύσης.

Ομιλία Ζελένσκι στο Κογκρέσο

Την Τετάρτη ο Ουκρανός πρόεδρος θα μιλήσει στο Κογκρέσο, σημειώνεται πως πριν μέρες είχε μιλήσει και στη Γερουσία. Αναλυτές εκτιμούν πως αυτό γίνεται γιατί το Κογκρέσο έχει αναπτυχθεί από αυτή την κρίση και φαίνεται πρόθυμο να ρισκάρει περισσότερο από τον Λευκό Οίκο. 

Αυτό που αναμένεται, είναι ο Ουκρανός πρόεδρος να ζητήσει από τους Αμερικανούς βουλευτές να πιέσουν τον Λευκό Οίκο για το θέμα των μαχητικών αλλά και την επιβολή περισσότερων κυρώσεων.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Σαν σήμερα - 19 Απριλίου

Γεγονότα 531 – Μάχη του Καλλίνικου: Ο Βυζαντινός στρατός υπό τις οδηγίες του Βελισαρίου ηττάται από τους Πέρσες στη βόρεια Συρία 1770 – Ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρίζει την...

Φόρτωση άρθρων...