Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες στο Μόναχο - Κλειστό και αύριο το αεροδρόμιο λόγω χιονιά

Πλανήτης

Για τέταρτη ημέρα παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες επιβάτες στο αεροδρόμιο του Μονάχου εξαιτίας του χιονιά, ανάμεσά τους και περίπου 300 Έλληνες.

Η διοίκηση του αεροδρομίου του Μονάχου στη Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ακύρωσε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις για την Τρίτη έως και τις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), λόγω καιρικής πρόβλεψης για πτώση χιονόνερου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Άλλοι επιβάτες επικρίνουν με δριμύτητα τη στάση των Γερμανών. «Είμαστε από την Παρασκευή στις 18:00 στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Κοιμόμαστε πάνω στις καρέκλες. Αυτή τη στιγμή είμαστε γύρω στους 150 Έλληνες διάσπαρτοι στα δύο terminal. Μας έδωσε η εταιρεία που έπρεπε να είχαμε φύγει 15 ευρώ voucher το Σάββατο για να φάμε. Είμαστε άυπνοι πάνω σε καρέκλες. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά των Γερμανών, πάμε να τους μιλήσουμε και μας γυρνάνε την πλάτη», είπε στον ΑΝΤ1 ο Αλέξανδρος Καραστεργίου.

Ο κ. Καραστεργίου τόνισε πως «κάθε 12 ώρες μας καλούν να κάνουμε check in για να φύγουμε. Δεν μπορέσαμε να βγούμε έξω, δεν μας άφηναν να βγούμε έξω, γιατί αν βγαίναμε δεν υπήρχε προσωπικό να μας ελέγξει και δεν θα μπορούσαμε να ξαναμπούμε. Η εταιρεία μας έδινε ένα χρηματικό ποσό για ξενοδοχείο, αλλά καταλύματα δεν υπάρχουν ούτε τρόπος να φθάσουμε εκεί».

Μια Ελληνίδα που είχε τελικό προορισμό το Μάντσεστερ, με ενδιάμεση στάση το Μόναχο, τόνισε: «Είναι ανήκουστο να μας εγκλωβίζουν εδώ πέρα και να μη μας βρίσκουν μια λύση να κοιμηθούμε, να κάνουμε ένα μπάνιο».

«Κοιμόμαστε πάνω σε καρέκλες, πάνω στα πλακάκια, είμαστε οικονομικά χάλια», αναφέρουν άλλοι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στο Κάιρο ομάδα Ισραηλινών για να αξιολογήσει τη θέση της Χαμάς για την εκεχειρία

Ομάδα Ισραηλινών αξιωματούχων θα ταξιδέψει στο Κάιρο τις επόμενες ώρες για να εκτιμήσει εάν η Χαμάς μπορεί να πεισθεί να προχωρήσει σε αλλαγές στην τελευταία της πρόταση για εκεχει...

Βαρθολομαίος: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Με αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στο Μεσανατολικό ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Φανάρι. «Προσευχ...

Η αποκαλυπτική κατάθεση της Στόρμι Ντάνιελς στη δίκη Τραμπ - Οι μεταξωτές πιτζάμες, το χαστούκι και η Ιβάνκα

Άρχισε σήμερα η κατάθεση της Στόρμι Ντάνιελς στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, περιγράφοντας την πρώτη τους συνάντηση και την σεξουαλική τους συνεύρεση. Αν και πολλά από όσα περιγρά...

Φόρτωση άρθρων...