Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Τελ Αβίβ: Καταρρίψαμε το 99% των 300 πυραύλων και drones, ετοιμάζουμε απάντηση

Πλανήτης

Το Ιράν εκτόξευσε περισσότερα από 300 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας, το 99% των οποίων καταρρίφθηκαν, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός την Κυριακή, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πλήρως λειτουργικές και εξετάζουν τις διάφορες εναλλακτικές.

Σε τηλεοπτική ενημέρωση, ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ιράν «πολύ σοβαρές» και είπε ότι «ωθούν την περιοχή προς την κλιμάκωση».

Πρόσθεσε δε ότι κάποιες από τις εκτοξεύσεις ήταν από το Ιράκ και την Υεμένη.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα αφού απέκρουσε μια ομοβροντία ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, ότι το Ισραήλ θα επιτύχει τη νίκη.

«Αναχαιτίσαμε, αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε», έγραψε ο Νετανιάχου σε σύντομη ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Στην αναχαίτιση, εκτός του εναέριου χώρου του Ισραήλ, συνέδραμαν μαχητικά από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιορδανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...