Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Telegraph: Σχέδιο ηλεκτροδότησης του Ηνωμένου Βασιλείου με καλώδια από Αίγυπτο μέσω Ελλάδας

Πλανήτης

Αναφορά σε σχέδια εγκατάστασης υποθαλάσσιων καλωδίων που θα συνδέουν την Αίγυπτο με την Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και θα μεταφέρουν ενέργεια από ηλιακές φάρμες και αιολικά πάρκα της βόρειας Αφρικής μέχρι και το Ηνωμένο Βασίλειο, κάνει ρεπορτάζ της Daily Telegraph.

Όπως αναφέρεται, οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα παρουσιαστούν σε συνέδριο της εταιρείας ανάλυσης ενεργειακών δεδομένων Rystad στο Λονδίνο (27/9).

Η αυξημένη ζήτηση ανανεώσιμης ενέργειας από την Ευρώπη οδηγεί στην ανάπτυξη υποδομών όπως οι φάρμες ηλιακής ενέργειας στην αιγυπτιακή έρημο και τα αιολικά πάρκα κοντά στη διώρυγα του Σουέζ, που συνολικά αναμένεται να παράγουν 10 γιγαβάτ ενέργειας, χονδρικά δηλαδή ενέργεια ίση με αυτή που παράγουν δέκα σταθμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ενέργεια αυτή θα φτάνει στην Ευρώπη με καλώδιο μήκους 965 χιλιομέτρων που θα καταλήγει στην Αττική.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Rystad, περίπου το 1/3 της μεταφερόμενης ενέργειας θα χρησιμοποιείται στην Ελλάδα και το υπόλοιπο θα εξάγεται στην Ευρώπη.

«Το αξίας 3,7 δισεκατομμυρίων λιρών έργο αναπτύσσεται από τον όμιλο Κοπελούζου, μια ελληνική εταιρεία, σε σύμπραξη με την Infinity, μία αιγυπτιακή επιχείρηση που έχει αναπτύξει ηλιακές φάρμες σε διάφορες περιοχές ερήμην», προσθέτει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται δε ότι σχεδιάζεται παράλληλα η κατασκευή τεσσάρων καλωδίων από το Μαρόκο απευθείας προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Politico: Έρευνα της ΕΕ για τις πολιτικές διαφημίσεις σε Facebook και Instagram - Ο ρόλος της Ρωσίας

Υπό έρευνα των Ευρωπαϊκές αρχών ενδέχεται να βρεθούν ακόμα και εντός της ημέρας, το Facebook και το Instagram σηματοδοτώντας ραγδαίες εξελίξεις στη διαχείριση των πολιτικών διαφημί...

Φόρτωση άρθρων...