Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Θετικός στον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας της Δανίας

Πλανήτης

Ο υπουργός Υγείας της Δανίας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό κι απομονώθηκε στο δωμάτιό του σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών.

Διαγνώσθηκε θετικός λίγο πριν από τη συνάντηση σήμερα με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, την ώρα που η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Ο Μάγκνους Χόινικε, που έφθασε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε σήμερα νωρίς το πρωί ένα self-test, το οποίο βγήκε θετικό, ένα αποτέλεσμα που επιβεβαίωσε λίγο μετά με ένα τεστ PCR, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της δανέζικης κυβέρνησης.

Ο Χόινικε επιβεβαίωσε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι μολύνθηκε από τον ιό, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου. Ανέφερε, επίσης, ότι έχει «ήπια συμπτώματα, κυρίως πονόλαιμο».

«Χρειάστηκε να ακυρώσω (τη συμμετοχή μου) στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας σήμερα (Τρίτη) και τώρα βρίσκομαι κάτω από το πάπλωμα και προσπαθώ να αφήσω το ανοσοποιητικό σύστημά μου να κάνει τα υπόλοιπα», είπε, με διάθεση χιούμορ, ο 46χρονος υπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Φόρτωση άρθρων...