Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Θρίλερ με το που βρίσκεται ο Πούτιν - Πληροφορίες ότι το κυβερνητικό αεροπλάνο έφυγε από τη Μόσχα - Διαψεύδει ο Πεσκόφ

Πλανήτης
Tags: Πούτιν

Θρίλερ επικρατεί, τις τελευταίες ώρες, σχετικά με την τοποθεσία όπου βρίσκεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ορισμένα ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει φύγει με το αεροσκάφος του από τη Μόσχα και μάλιστα επισημαίνουν ότι το στίγμα του έχει χαθεί, υπονοώντας ότι ο πιλότος εσκεμμένα έκλεισε το ραντάρ προκειμένου να  κρατηθεί μυστικό το σημείο προσγείωσης. 

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογραμμίζει ότι πρόεδρος της Ρωσίας εργάζεται στο Κρεμλίνο. 

Πληροφορίες ότι το αεροπλάνο του Βλαντιμίρ Πούτιν απογειώθηκε από τη Μόσχα με άγνωστο προορισμό μεταδίδει το Novaya Gazeta Europe.

Συγκεκριμένα γράφει:

«Το προεδρικό αεροσκάφος Il-96 του Βλαντίμιρ Πούτιν απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας με κατεύθυνση την Αγία Πετρούπολη στις 14:16 ώρα Μόσχας και αργότερα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, σύμφωνα με τα στοιχεία του FlightRadar. 

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από το σύστημα εντοπισμού στην περιοχή του Τβερ (πόλη που βρίσκεται περίπου 180 χλμ. από τη Μόσχα). Ο Πούτιν έχει κατοικία στην περιοχή του Τβερ, σημειώνει το IStories.

Το Il-96 διαθέτει εξοπλισμό επιχειρησιακού ελέγχου των ενόπλων δυνάμεων στο αεροσκάφος. Είναι άγνωστο ποιος επιβαίνει στο αεροπλάνο και πού πηγαίνει.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διαψεύδει ότι ο Πούτιν αναχώρησε για την Αγία Πετρούπολη λέγοντας ότι ο Ρώσος Πρόεδρος εργάζεται στο γραφείο του. 

Την ίδια στιγμή, σε ένα άλλο δημοσίευμα πληροφορίες ήθελαν τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, να κατευθύνεται, επίσης, στην Αγία Πετρούπολη. 

«Αρκετά ακόμη ιδιωτικά αεροσκάφη κατευθύνονται στην Αγία Πετρούπολη» έγραφαν άλλα δίκτυα.  
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντιμέτωπη ακόμα και με κυρώσεις από τις ΗΠΑ η Σιλιάνοφσκα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο προστίθεται στις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις της Ελλάδας και πιθανότατα θα ακουστεί πιο δυνατά από τον «μ...

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη: Τον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο

Συνελήφθη σήμερα στο Ιράκ ένας από τους πιο διαβόητους διακινητές ανθρώπων στην Ευρώπη, υπεύθυνος για τη μεταφορά χιλιάδων παράτυπων μεταναστών προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα...

Φόρτωση άρθρων...