Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Τηλεφωνικές συνομιλίες Μακρόν με Ζελένσκι και Μπάιντεν

Πλανήτης

Tηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε χθες ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Mακρόν.

Οι επικοινωνίες ακολούθησαν αυτή που είχε ο Γάλλος Πρόεδρος το Σάββατο με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας Μακρόν-Μπάιντεν συμφωνήθηκε να ενισχυθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, να αυξηθεί η βοήθεια στην Ουκρανία και να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή. Στην επικοινωνία του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο Εμμανουέλ Μακρόν του εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξη της Ευρώπης και τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις που υιοθετήθηκαν στη σύνοδο κορυφής των Βερσαλλιών.

Ακόμα, οι δύο Πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για τις επικείμενες διαβουλεύσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία. Επίσης, συμφώνησαν να παραμείνουν σε διαρκή επαφή.

Tηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε χθες ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Mακρόν.  Οι επικοινωνίες ακολούθησαν αυτή που είχε ο Γάλλος Πρόεδρος το Σάββατο με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.  Όπως ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας Μακρόν-Μπάιντεν συμφωνήθηκε να ενισχυθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, να αυξηθεί η βοήθεια στην Ουκρανία και να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για κατάπαυση του πυρός - «Όχι» λέει το Ισραήλ

Η Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποδέχθηκε πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ, σύμφωνα με το Reuters. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο επι...

Φόρτωση άρθρων...