Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Times: Μισθοφόροι του Πούτιν στο Κίεβο για να σκοτώσουν τον Ζελένσκι

Πλανήτης

Δημοσίευμα της εφημερίδας Times αναφέρει πως πάνω από 400 μισθοφόροι της ιδιωτικής πολιτοφυλακής Wagner Group βρίσκονται εδώ και πέντε εβδομάδες στο Κίεβο με εντολή από το Κρεμλίνο να σκοτώσουν τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι και να προετοιμάσουν το έδαφος για ανάληψη του ελέγχου της πόλης από τη Μόσχα.

Τα μέλη της μισθοφορικής οργάνωσης μεταφέρθηκαν στο Κίεβο από την Αφρική μέσω Λευκορωσίας και φέρονται να έχουν στη λίστα στόχων ακόμα 23 αξιωματούχους της ουκρανικής κυβέρνησης και τον δήμαρχο Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Ηγέτης της οργάνωσης είναι ο Ρώσος ολιγάρχης Γεβγένι Πριγκόζιν, στενός σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου και γνωστός ως «σεφ του Πούτιν».

Η πηγή της βρετανικής εφημερίδας, που συνδέεται «στενά» με τις δραστηριότητες της οργάνωσης, αναφέρει ότι συνολικά στο ουκρανικό έδαφος βρίσκονται από 2.000 έως 4.000 μισθοφόροι.

Προστίθεται ότι αυτοί οι ένοπλοι έχουν ενημερωθεί πως ο Πούτιν θέλει μια σύντομη παύση στις ενέργειές τους ώστε να φανεί πως διαπραγματεύεται με το Κίεβο, αλλά ότι εν τέλει δε θα επιτευχθεί συμφωνία και πως η εικόνα της διαπραγμάτευσης δεν είναι παρά ένα «προπέτασμα καπνού».

Οι ίδιοι καυχιόνται ότι γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκονται τα άτομα στη λίστα εκτελέσεων που έχουν, παρακολουθώντας τις κινήσεις του μέσω των κινητών τηλεφώνων τους. Το Κρεμλίνο έχει υποσχεθεί παχυλή αμοιβή στους μισθοφόρους και ασφαλή διέξοδο από την Ουκρανία όταν ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...