Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Το FBI άνοιξε ποινική έρευνα για την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Πλανήτης

Το FBI άνοιξε τον φάκελο ομοσπονδιακής ποινικής έρευνας για την κατάρρευση γέφυρας Francis Scott Key στις 26 Μαρτίου 2024 στη Βαλτιμόρη των ΗΙΠΑ, σύμφωνα με την Washington Post, επικαλούμενη δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί τουλάχιστον εν μέρει στο φορτηγό πλοίο Dali και στο αν το πλήρωμά του έφυγε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης γνωρίζοντας ότι το πλοίο είχε σοβαρά προβλήματα με τα συστήματά του, ανέφερε η Post.

Τα υπολείμματα της γέφυρας εξακολουθούν να βρίσκονται κατά μήκος του φορτηγού πλοίου.

Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ είπε ξεχωριστά στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα ότι είχε πάρει συνέντευξη από βασικό προσωπικό του φορτηγού πλοίου στο πλαίσιο της έρευνάς του για τη συντριβή.

Οι εργασίες για τον καθαρισμό των συντριμμιών και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας μέσω του ναυτιλιακού καναλιού της πολιτεία συνεχίζονται αφού το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχασε την ισχύ και συνετρίβη σε πυλώνα στήριξης τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα η γέφυρα να καταρρεύσει προκαλώντας τον θάνατο έξι εργαζομένων στη γέφυρα.

Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της γέφυρας, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ προειδοποίησε ότι πρέπει «να διανυθεί πολύς δρόμος».

Η πολιτεία ζήτησε από το ομοσπονδιακό κράτος ένα αρχικό ποσό 60 εκατ. δολαρίων και το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε «την άμεση αποδέσμευση» του ποσού.

Μετά το τραγικό συμβάν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αναλάβει το πλήρες κόστος της αποκατάστασης της γέφυρας.

Εξαιτίας του δυστυχήματος το λιμάνι της Βαλτιμόρης  – το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα – έχει αναστείλει τη λειτουργία του.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου ελπίζουν ότι θα έχει επιστρέψει η κανονικότητα στο λιμάνι της Βαλτιμόρης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ φοβάται ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ετοιμάζεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους τη...

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Politico: Έρευνα της ΕΕ για τις πολιτικές διαφημίσεις σε Facebook και Instagram - Ο ρόλος της Ρωσίας

Υπό έρευνα των Ευρωπαϊκές αρχών ενδέχεται να βρεθούν ακόμα και εντός της ημέρας, το Facebook και το Instagram σηματοδοτώντας ραγδαίες εξελίξεις στη διαχείριση των πολιτικών διαφημί...

Φόρτωση άρθρων...