Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό με τους 40 νεκρούς στη Μόσχα

Η ανάληψη ευθύνης έγινε με ανάρτηση σε κανάλι του Ισλαμικού Κράτους στο Telegram. Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες. Πάνω από 200 οι εγκλωβισμένοι στον συναυλιακό χώρο.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα την Παρασκευή στη Μόσχα στη Ρωσία με τουλάχιστον 40 νεκρούς, μεταξύ τους και παιδιά, και πάνω από 100 τραυματίες σε αίθουσα συναυλιών.

Το Reuters αναφέρει ότι έγινε ανάρτηση σε κανάλι του Ισλαμικού Κράτους στο Telegram.

Η επίθεση δεν έχει τερματιστεί γιατί, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, δεν έχουν εξουδετερωθεί οι δράστες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη υπόπτου. Την ίδια στιγμή, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τρία άτομα από την περιοχή της Ινγκουσετίας στη νότια Ρωσία, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι.

Για την ώρα, οι δράστες και πολλοί από τους θεατές της συναυλίας -που δεν άρχισε ποτέ- παραμένουν μέσα σε ένα φλεγόμενο κτήριο, με μια στέγη υπό κατάρρευση. Εκείνο δε που προκαλεί τρόμο είναι ότι εντός του κέντρου μπορεί να βρίσκονταν την ώρα εκείνη πάνω από 6.000 άνθρωποι. 

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε ενόπλους που -τόσο στο φουαγιέ όσο και εντός της αίθουσας του συναυλιακού χώρου- πυροβολούσαν αδιακρίτως, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους -μεταξύ τους και παιδιά- και τραυματίζοντας πάνω από 100.

Τουλάχιστον τρεις ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μπήκαν στον συναυλιακό χώρο.

Το χρονικό

Η επίθεση έλαβε χώρα στο συναυλιακό κέντρο Crocus City Hall το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι ένοπλοι δεν ήταν τρεις, όπως αρχικά μεταδιδόταν, αλλά τουλάχιστον πέντε, φορώντας μάλιστα στρατιωτικές στολές. Από την επίθεση, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 40, μεταξύ τους και παιδιά, και οι τραυματίες φαίνεται να ξεπερνούν τους 100, πληροφορία που στη συνέχεια επιβεβαίωσε η ρωσική κυβέρνηση.

Οι ρωσικές Αρχές έκαναν από την πρώτη στιγμή λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές καθώς σοροί δακρίνονται ακόμη και στο δρόμο, έξω από το κτίριο, ενώ οι επιχειρήσεις εκκένωσης, λόγω του φόβου επέκτασης των επιθέσεων, είναι τόσο διευρυμένες που έχουν εκκενωθεί ακόμη κι εμπορικά κέντρα στην Αγία Πετρούπολη, εκατοντάδες χιλιόμετρα από τη Μόσχα. 

Πληροφορίες αναφέρουν για πάνω από 200 εγκλωβισμένους εντός του κτηρίου, τη στιγμή που έσπευσαν τουλάχιστον 70 ασθενοφόρα στο σημείο.

Δείτε βίντεο - Προσοχή σκληρές εικόνες:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...