Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Το Ισραήλ «σφυροκοπά» ξανά τη Γάζα - Η Χαμάς παραβίασε τους όρους λέει ο Νετανιάχου

Πλανήτης

Μάχες στη Λωρίδα της Γάζας μετά την ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού για την επανέναρξή τους, επιρρίπτοντας αιτιάσεις στη Χαμάς πως παραβίασε τους όρους της ανακωχής που εφαρμοζόταν από την 24η Νοεμβρίου, ανοίγοντας πυρ εναντίον της. H προσωρινή εκεχειρία είχε παραταθεί δύο φορές. Κατά τη διάρκειά της, απελευθερώθηκαν 110 όμηροι που είχαν υποστεί σκληρή δοκιμασία –σωματικά και ψυχικά– στα χέρια της Χαμάς.

Παρά την επανέναρξη του πολέμου, οι συνομιλίες για παράταση της ανακωχής στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται, προκείμενου να απελευθερωθούν κι άλλοι όμηροι, μεταδίδουν BBC και CNN, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

Μια ανώνυμη παλαιστινιακή πηγή λέει στο BBC ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται μέσω μεσολαβητών. Στο μεταξύ, το γραφείο του AFP στο Κατάρ επικαλείται επίσης μια άγνωστη πηγή που λέει το ίδιο.

Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, βομβαρδίζονται βόρειοι τομείς της Λωρίδας της Γάζας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Reuters, το Γραφείο Τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε πως η Χαμάς δεν προχώρησε στην απελευθέρωση περισσότερων ομήρων όπως είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο της προσωρινής εκεχειρίας και ότι η Χαμάς προχώρησε σε νέο μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.

«Με την επανεκκίνηση των μαχών, το Ισραήλ δεσμεύεται να πετύχει τους στόχους του σε ό,τι αφορά τον πόλεμο», ανέφερε εξάλλου το Γραφείο Τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σλοβακία: Ξανά στο χειρουργείο ο Ρόμπερτ Φίτσο – «Η κατάστασή του παραμένει πολύ σοβαρή»

Παραμένει πολύ σοβαρή και κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος την Τετάρτη έπεσε θύμα πυροβολισμών. Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός, ο ...

ΗΠΑ: Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά τις καταιγίδες (Video&Photos)

Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και άλλες πολιτείες του Κόλπου παρέμειναν χωρίς ρεύμα την Παρασκευή μετά τις δολοφονικές καταιγίδες που έπληξαν την...

Κρυπτονομίσματα: Δύο αδέρφια «έσπασαν τον κώδικα» του Ethereum και έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε λίγα δευτερόλεπτα

Δύο αδέρφια 28 και 24 ετών συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη την περασμένη Τρίτη κατηγορούμενοι για απάτη και υπεξαίρεση ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δύο ...

Φόρτωση άρθρων...