Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκε σε Ιταλία και Σουηδία

Οι γιατροί του νοσοκομείου λοιμωδών νοσημάτων της Ρώμης Λάτζαρο Σπαλαντσάνι διέγνωσαν το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία.

Πρόκειται για ένα νεαρό άνδρα, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στην χώρα αφού έκανε διακοπές στις Κανάριες νήσους. Ο ασθενής έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, βρίσκεται σε απομόνωση και η γενική κατάσταση της υγείας του στη φάση αυτή δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Τέλος, καταβάλλεται προσπάθεια να ειδοποιηθούν όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή με τον νέο τις ημέρες πριν διαγνωσθεί με την ασθένεια.

Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων κατέγραψε και η Σουηδία

Το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκε και στη Σουηδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άτομο που νοσεί ζει στη Στοκχόλμη και οι ειδικοί ερευνούν εάν υπάρχουν και άλλα μολυσμένοι πολίτες στη χώρα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν στη χώρα δεν είναι γνωστό πως μολύνθηκε το συγκεκριμένο άτομο το οποίο υποβάλλεται σε θεραπεία και η κατάσταση της υγείας του δεν είναι ανησυχητική.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Φόρτωση άρθρων...