Σαββάτο
13 Απριλίου 2024

Επιστήμονες: To στρες της πανδημίας μπορεί να προκαλεί προβλήματα στα μάτια

Προβλήματα στα μάτια μπορεί να προκαλεί το στρες στης πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με επιστήμονες. 

Όταν σωματοποιούμε το στρες που αισθανόμαστε στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, τότε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε ποικίλλουν: από διαταραχές ύπνου και αυξημένη αρτηριακή πίεση, μέχρι προβλήματα συγκέντρωσης.

Όμως, υπάρχουν και άλλοι δείκτες άγχους, που πολλές φορές αγνοούμε, όπως η υγεία των οφθαλμών, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες.

«Το άγχος, η κατάθλιψη και οι αλλαγές στην ψυχική μας υγεία μπορούν να επηρεάσουν το σύστημα των αισθήσεων, κυρίως την όρασή μας», αναφέρει ο Ρατζ Ματούρι, οφθαλμίατρος και κλινικός εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.

«Η όραση είναι μια περίπλοκη ψυχοσωματική διαδικασία όπου χτίζουμε ένα μοντέλο του κόσμου γύρω μας και αυτό επηρεάζεται από την ψυχική μας κατάσταση», τονίζει ο Ρατζ Ματούρι.

Ο Αμερικανός γιατρός επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι η σύσπαση των ματιών, για παράδειγμα, είναι μια κοινή αντίδραση στο στρες.

«Συνήθως, οι συσπάσεις αυτές υποχωρούν σε λίγες ημέρες. Ωστόσο, κοινά οφθαλμολογικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ξηροφθαλμίας, μπορεί να έχουν μόνιμες επιπτώσεις εάν δεν αντιμετωπιστούν», υπογραμμίζει ο οφθαλμίατρος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπομπ Μενέντεζ: Η δίκη του για δωροδοκία ξεκινά στις 6 Μαΐου – Ξεχωριστά θα δικαστεί η σύζυγός του

Κανονικά στις 6 Μαΐου, όπως έχει προγραμματιστεί, θα γίνει Η δίκη του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ για δωροδοκία. Ωστόσο η σύζυγος του, Ναντίν Μενέντεζ θα δικαστεί ξεχωριστά, σύμφων...

Φόρτωση άρθρων...