Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Τουρκία: 33χρονη και ο γιος της βγήκαν ζωντανοί μέσα από τα ερείπια έπειτα από 68 ώρες (Video)

Πλανήτης

Ακόμα μία συγκλονιστική διάσωση έγινε στην Τουρκία, τρεις ημέρες μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έχουν προκαλέσει τον θάνατο 17.000 ανθρώπων αλλά και μεγάλες καταστροφές.

Συγκλονίζει η διάσωση μιας 33χρονης μητέρας με το 5 χρονών αγοράκι της, αφού παρέμειναν κάτω από τα συντρίμμια για 68 ώρες, όπως αναφέρει η «Daily Mail».

Η 33χρονη Σεράπ Τοπάλ και ο γιος της, Μεχμέτ Χαμζά Τοπάλ, εγκλωβίστηκαν στα ερείπια του σπιτιού τους στο Καχραμανμαράς μετά το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Η μητέρα και το παιδί, καλυμμένοι από σκόνη και συντρίμμια, είδαν τους Βρετανούς εθελοντές της SARAID και τους Γερμανούς διασώστες της At Fire να καταφέρνουν να τους σώζουν τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ «εξέπνεε» το κρίσιμο «παράθυρο» των 72 ωρών που θεωρείται καθοριστικό για την ανεύρεση επιζώντων.

Η Σεράπ «λυγίζει» και ξεσπά σε δάκρυα όταν οι διασώστες καταφέρνουν να την απεγκλωβίσουν και την τοποθετούν στο φορείο, ενώ ο φακός απαθανατίζει έναν από τους διασώστες να κοιτά τον ουρανό, ευγνωμονώντας για το ότι απομάκρυνε το μικρό αγόρι από τα ερείπια σώο. Είναι άλλη μία από τις στιγμές που αποτυπώνουν τα δυνατά συναισθήματα κάθε φορά που οι διασώστες εντοπίζουν επιζώντες και τους ανασύρουν από τα χαλάσματα.

Μάχη με τον χρόνο και το πολικό ψύχος

Οι επιχειρήσεις διάσωσης πραγματοποιούνται κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, καθώς πέρα από τη μάχη με τον χρόνο, πρέπει να υπερνικηθούν και οι συνθήκες του πολικού ψύχους, με το θερμόμετρο να σημειώνει αρνητικές θερμοκρασίες σήμερα σε περιοχές της Τουρκίας που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Ενδεικτικά, στο Γκαζιαντέπ ο υδράργυρος σήμερα έπεσε στους -5 βαθμούς Κελσίου, με τις οικογένειες να περνούν τη νύχτα στα αυτοκίνητα ή σε αυτοσχέδιες τέντες.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Φόρτωση άρθρων...