Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Τουρκία: «Κανονικά η προμήθεια ρωσικών S-400»

Πλανήτης

Η Τουρκία σκοπεύει να συνεχίσει τη διαδικασία απόκτησης του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ και παρά τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Αυτό δήλωσε χθες το βράδυ στην κρατική τηλεόραση ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο οποίος είναι πρόεδρος της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την τουρκική αμυντική βιομηχανία (SSB). Ο Τούρκος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η Άγκυρα πρόκειται να παραλάβει ακόμη δύο συστοιχίες τις οποίες έχει παραγγείλει.

«Συνεχίζουμε να θέτουμε σε εφαρμογή την αρχική απόφαση», δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT. «Αυτό ήταν ανέκαθεν ένα μοναδικό πρόγραμμα. Δεν επιδιώκουμε να προκύψουν και άλλα απ' αυτό», ανέφερε και υπογράμμισε τις προσπάθειες της Άγκυρας να διατηρήσει τη σχέση με τη Μόσχα. Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Ντεμίρ, διαφορές σε ορισμένους όρους του συμβολαίου καθυστέρησαν την εκτέλεσή του.

«Παραλάβαμε ήδη τη δεύτερη παρτίδα, όμως ορισμένες παράμετροι του προγράμματος περιλαμβάνουν μια τεχνολογική συνεργασία και προϋποθέσεις συμπαραγωγής. Επειδή αυτού του τύπου η διαπραγμάτευση παίρνει καιρό, γι' αυτό η παράδοση του συστήματος επιμηκύνεται επίσης», πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Ρωσία: Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι – Τον υποβίβασαν σε ψάλτη

Τιμωρία για τον ιερέα που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι, από την Επισκοπή Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η θρησκευτική αρχή της Μό...

Φόρτωση άρθρων...