Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Τουρκία: Καταδικάστηκε ο Ιμάμογλου σε φυλάκιση - Του επιβλήθηκε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 7 μήνες φυλάκιση για εξύβριση δημοσίων υπαλλήλων από τουρκικό δικαστήριο.

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και επτά μηνών για εξύβριση κατά δημοσίων υπαλλήλων καταδικάστηκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, από δικαστήριο της πόλης.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του εκτός από την ποινή φυλάκισης του επιβλήθηκε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, τουρκικό δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών, όπως και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων με την κατηγορία της προσβολής μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο Ιμάμογλου θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Στη διάρκεια προηγούμενης ακροαματικής συνεδρίασης τον Νοέμβριο, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί στον Ιμάμογλου ποινή φυλάκισης από 15 μήνες έως 4 χρόνια.

Επικριτές του Τούρκου Προέδρου έχουν αναφέρει ότι η δίκη αποτελεί μια προσπάθεια απομάκρυνσης του δημάρχου, ο οποίος είναι βασικός αντίπαλος του Τούρκου Προέδρου, από το αξίωμα. Το 2023 πρόκειται να γίνουν προεδρικές Εκλογές στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...