Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

Τουρκία: «Κατάρρευση» Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις

Συνεχής είναι η πτώση του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Metropoll, σε 28 επαρχίες της χώρας, περίπου τρεις εβδομάδες μετά τους φονικούς σεισμούς που αιματοκύλησαν το κεντρικό κομμάτι της επικράτειας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει πτώση κατά 4 μονάδες. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα μεταξύ 23 και 28 Φεβρουαρίου.

Στο ερώτημα ποιος φταίει για την εθνική τραγωδία με τους χιλιάδες νεκρούς, το 35,4% των συμμετεχόντων κατηγόρησε την Κυβέρνηση. Το 26,9% κατηγόρησε τους εργολάβους,  το 15,4% τις τοπικές αρχές και το 4,4% τους πολίτες.

Στην ερώτηση «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν βουλευτικές εκλογές αυτή την Κυριακή;», οι πολίτες απάντησαν ότι θα ψήφιζαν το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ. Την απάντηση αυτή έδωσε το 46,2% όσων λένε ότι «φταίνε οι εργολάβοι», το 19,1% όσων λένε ότι «φταίνε οι τοπικές αρχές», το 7% όσων λένε ότι «φταίνε οι πολίτες» και το 6,4% όσων λένε «φταίει η Κυβέρνηση».

Υπέρ του κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) τάχθηκε το 60,4% όσων λένε ότι «φταίει η Κυβέρνηση»,  το 13% όσων λένε ότι «φταίνε οι εργολάβοι», το  9,1% όσων λένε ότι «φταίνε οι τοπικές αρχές» και το 3,3% όσων λένε ότι «φταίνε οι πολίτες».

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμα ότι το Καλό Κόμμα (IYI) θα ψήφιζαν  το 62,8 % όσων λένε ότι «φταίει η κυβέρνηση»,  το 12,8 % όσων λένε ότι «φταίνε οι τοπικές αρχές», το  11,9% όσων λένε ότι «φταίνε οι εργολάβοι» και το 2,3% όσων λένε ότι «φταίνε οι πολίτες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με NAVTEX η νέα προσπάθεια της Τουρκίας να θέσει ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών»

NAVTEX με την οποία επιχειρεί να θέσει εκ νέου ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών» εξέδωσε η Τουρκία την Δευτέρα κάνοντας αναφορά σε ελληνικά νησιά όπως η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ...

Φόρτωση άρθρων...