Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τουρκία: Μετά τα 494 ευρώ ο Ερντογάν τάζει ενοίκιο στους σεισμόπληκτους για ένα χρόνο

Η ανταπόκριση των τουρκικών Αρχών μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία δεν είναι τόσο γρήγορη όσο ήθελε η Κυβέρνηση, παραδέχτηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από τον σεισμό έχει ανέλθει στους 18.991. Ακόμα, ο Ερντογάν ανέφερε πως οι διασωθέντες είναι 75.523, ενώ 75.780 έχουν υποχρεωθεί να μετατοπιστούν σε άλλες περιφέρειες από αυτές που ζούσαν μέχρι πρότινος.

Μιλώντας από την επαρχία Αντιγιαμάν, μία από τις πληγείσες περιοχές από τους καταστροφικούς σεισμούς στην νοτιοανατολική Τουρκία, ο Ερντογάν ανέφερε ότι κάποιοι άνθρωποι λεηλατούν καταστήματα και επιτίθενται σε επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην επαρχία θα επιτρέψει στο κράτος να επιβάλει τα αναγκαία τιμωρητικά μέτρα.

«Αντιμετωπίζουμε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία μας. Μέχρι στιγμής, δέκα επαρχίες έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι μέσα σε ένα χρόνο θα ξαναχτίσουμε τα κατεστραμμένα κτίρια και θα τα παραδώσουμε στους ιδιοκτήτες τους. Ακόμα, θα δώσουμε 10 χιλιάδες λίρες (494 ευρώ) σε καθέναν», είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Παράλληλα, μετά την παροχή των 494 ευρώ, ο Ερντογάν τόνισε πως το κράτος θα καλύψει το ενοίκιο για ένα έτος στους σεισμόπληκτους. 

«Θα διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μας που δεν θέλουν να μείνουν σε σκηνές θα ζήσουν σε σπίτια, καλύπτοντας το ενοίκιό τους. Οι πολίτες μου θα μπορούν να μείνουν στην Αντιγιαμάν ή σε διάφορες άλλες επαρχίες για 1 χρόνο», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...