Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Τουρκία: Νέο ιστορικό χαμηλό για τη λίρα μετά την επανεκλογή Ερντογάν

Πλανήτης

Σε ιστορικό χαμηλό υποχώρησε ξανά σήμερα η λίρα της Τουρκίας, επεκτείνοντας τις απώλειες μετά την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ο Ερντογάν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της χώρας συγκεντρώνοντας το 52,14% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου  πήρε 47,86%.

Σύμφωνα μάλιστα με το cnbc η λίρα διαπραγματεύτηκε τελευταία φορά στις 20.15 έναντι του δολαρίου γύρω στις 5 το πρωί της Τρίτης τοπική ώρα, ξεπερνώντας τα χαμηλά της Δευτέρας. Σημειώνεται δε πως νωρίτερα το τουρκικό νόμισμα είχε υποχωρήσει για λίγο στα 20,2 επίπεδα έναντι του δολαρίου. Επίσης επισημαίνεται πως η αξία της λίρας έχει καταγράψει απώλειες άνω του 7% από την αρχή του έτους.

Τι λένε οι αναλυτές

Στο θέμα της λίρας αναφέρθηκαν αρκετοί αναλυτές. Η λίρα αναμένεται να αποδυναμωθεί τους επόμενους μήνες είπε ο Steven Englander της  αμερικανικής τράπεζας Standard Chartered Bank και πρόσθεσε πως η Τουρκία θα βρεθεί  αντιμέτωπη με πολλά οικονομικά θέματα  μετά την επιστροφή του Ερντογάν στην εξουσία. Η αστάθεια της τουρκικής λίρας ήρθε απότομα είπαν από πλευράς τους οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...