Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Τουρκία: Ο Ερντογάν απειλεί με χερσαία επιχείρηση στη Συρία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και χερσαία επιχείρηση στη Συρία άφησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές της επιχείρησης «Γαμψό Ξίφος» σε στόχους του PKK και της YPG στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Κατ’ αρχάς, αυτή η επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία δεν είναι μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τυχαία, λέγοντας “ποιος θα το έλεγε αυτό” ή “ποιος θα το έκανε αυτό”», ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu λίγη ώρα μετά τις κουρδικές επιχειρήσεις στην Τουρκία.

«Όπως έχουμε ξαναπεί, εάν κάποιος αναστατώνει τη χώρα και τη γη μας, θα τους κάνουμε να πληρώσουν το τίμημα. Έτσι, αν υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις στα νότια της χώρας μας και σχεδιάζουν πολλές επιθέσεις ή που κάνουν επιθέσεις που αποτελούν απειλή για την Τουρκία…», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος, κατά την επιστροφή του από το Κατάρ.

Ακόμα, ο Ερντογάν διαμήνυσε πως «δεν πρόκειται μόνο για αεροπορική επιχείρηση», συμπληρώνοντας ότι οι αρμόδιες μονάδες θα πραγματοποιήσουν συσκέψεις και θα προχωρήσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Φόρτωση άρθρων...