Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Εκλογές στην Τουρκία: Πώς ψήφισαν οι Τούρκοι του εξωτερικού

Πλανήτης

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων για τις Προεδρικές Εκλογές στην Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 49,35% σε σχέση με τον μεγάλο του αντίπαλο, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που έχει 45%.

Οι Τούρκοι συνέρρευσαν κατά εκατομμύρια, εντός και εκτός χώρας, για να ψηφίσουν στις εκλογές, ώστε να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας. Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, έντονο ενδιαφέρουν παρουσιάζει το πώς ψήφισαν οι Τούρκοι πολίτες του εξωτερικού.

Οι Τούρκοι της διασποράς φαίνεται να επέλεξαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως τον επόμενο Τούρκο Πρόεδρο, με ποσοστό 54,89%, σε σχέση με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που έχει ποσοστό 41,76%, με το 72,19% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί.

Προτίμησαν Ερντογάν οι Τούρκοι ψηφοφόροι στη Γερμανία

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του πρακτορείου Anadolu, οι Τούρκοι πολίτες που μένουν στη Γερμανία «έδειξαν» Ερντογάν σε ποσοστό 64,99%, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου συγκέντρωσε ποσοστό 32,91%, με το 53,05% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί.

Πώς ψήφισαν οι Τούρκοι στη Γαλλία

Με ποσοστό 60,43% προηγείται ο Ερντογάν στη Γαλλία, σε σχέση με τον μεγάλο του αντίπαλο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που έχει συγκεντρώσει 38% μέχρι στιγμής, με 25,83% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προηγείται συντριπτικά με 79,8% σε σχέση με τον Ερντογάν, που έχει συγκεντρώσει 18,11% στη Βρετανία, σύμφωνα με τις τουρκικές ψήφους, που έχουν καταμετρηθεί σε ποσοστό 80,58%.

Προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου στη Ρωσία

Οι Τούρκοι ψηφοφόροι της Ρωσίας επέλεξαν ως τον επόμενο πρόεδρο τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε ποσοστό 54,47%, σε σχέση με το 38,26% που επέλεξαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το 93,75% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής.

Πώς ψήφισαν οι Τούρκοι στην Ελλάδα

Οι Τούρκοι ψηφοφόροι στην Ελλάδα επέλεξαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (74,13%) τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, σε σχέση με το 18,05% που ψήφισαν τον Ερντογάν, με το 88,89% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με NAVTEX η νέα προσπάθεια της Τουρκίας να θέσει ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών»

NAVTEX με την οποία επιχειρεί να θέσει εκ νέου ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών» εξέδωσε η Τουρκία την Δευτέρα κάνοντας αναφορά σε ελληνικά νησιά όπως η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ...

Φόρτωση άρθρων...