Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τουρκία: Συνελήφθησαν 24 ύποπτοι για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τουλάχιστον 24 άτομα για τους υποτιθέμενους δεσμούς τους με το δίκτυο που κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση TRT.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Σανλιούρφα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, συνελήφθησαν 16 άτομα - μεταξύ των οποίων γιατροί, δάσκαλοι και αστυνομικοί - οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν που η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Σε μία δεύτερη επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία συνέλαβε άλλα οκτώ άτομα που φέρονται υπεύθυνα για τη «διείσδυση» του κινήματος σε αστυνομικές σχολές.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ως «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος, κατά την οποία περισσότεροι από 250 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.

Η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση του Γκιουλέν, αλλά η Ουάσινγκτον είναι απρόθυμη να εκδώσει τον αυτοεξόριστο ιμάμη, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα δεν έχει παρουσιάσει επαρκείς αποδείξεις εναντίον του.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μία τεράστια επιχείρηση για τη σύλληψη υπόπτων γκιουλενιστών, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος που τράβηξε το τελευταίο βίντεο του Ναβάλνι εν ζωή

Χειροπέδες φόρεσαν οι ρωσικές Αρχές σε μια δημοσιογράφο, που τράβηξε το τελευταίο βίντεο του Αλεξέι Ναβάλνι πριν τον θάνατό του σε διαβόητη σωφρονιστική αποικία στον αρκτικό κύκλο ...

Φόρτωση άρθρων...