Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Τραμπ για απαγγελία κατηγοριών: «Πολύ θλιβερή ημέρα για την Αμερική»

Πλανήτης

«Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Αμερική», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αφού παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου στην Ουάσιγκτον όπου του απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες για την απόπειρά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

«Πρόκειται για δίωξη εναντίον ενός πολιτικού αντιπάλου. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ στην Αμερική», τόνισε ο Τραμπ προτού επιβιβαστεί στο ιδιωτικό του αεροσκάφος για να επιστρέψει στο Νιού Τζέρσι.

Λίγο νωρίτερα ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει αθώος ενώπιον του δικαστηρίου στις κατηγορίες ότι ενορχήστρωσε συνωμοσία εναντίον των αμερικανικών θεσμών μετά την ήττα του στις εκλογές του 2020, μια πρωτοφανούς σοβαρότητας κατηγορία για έναν πρώην πρόεδρο.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά από τον Μάρτιο που το φαβορί των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του 2024 παρουσιάζεται ενώπιον δικαστηρίου για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Ομως αυτή τη φορά κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο τα ίδια τα θεμέλια της αμερικανικής δημοκρατίας προσπαθώντας να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Κατέρρευσε πολυόροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό πύραυλο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν όλο το τμήμα ενός πολυόροφου κτιριακού συγκροτήματος διαμερισμάτων κατέρρευσε μετά το πλήγμα που δέχθηκε από ου...

Ο Τραμπ βρίζει τον Μπάιντεν σε προεκλογική συγκέντρωση: Είναι βλάκας, όλος ο κόσμος γελάει μαζί του

«Είναι ο χειρότερος πρόεδρος που υπήρξε ποτέ, σε οποιαδήποτε χώρα». «Είναι βλάκας, όλος ο κόσμος γελάει μαζί του, έχει κάνει τεράστια ζημιά». «Είναι ένας κακός άνθρωπος». Αυτά και ...

Φόρτωση άρθρων...