Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Τραμπ: Ο Πούτιν μπορεί να μην θέλει τελικά συμφωνία, πρέπει να είναι ευέλικτος o Ζελένσκι

Στo ενδεχόμενο μιας τριμερούς συνάντησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα ότι και οι δύο θα δείξουν διάθεση για ευελιξία στις διαπραγματεύσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν την προηγούμενη ημέρα και μετά τις επαφές στον Λευκό Οίκο. «Ελπίζω ότι η συμπεριφορά του θα είναι καλή», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αν όχι, τότε θα έχουμε μια δύσκολη κατάσταση... μπορεί να μην θέλει να φτάσει σε συμφωνία».

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε πως «ελπίζω να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει», αλλά τόνισε ότι είναι απαραίτητο να δείξει ευελιξία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σε άλλο σημείο, τόνισε πως η Ουκρανία δεν θα έπρεπε να θέσει ποτέ στο τραπέζι ενδεχόμενο ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένει οι δύο ηγέτες να γίνουν ποτέ «καλύτεροι φίλοι», αλλά επεσήμανε ότι «είναι εκείνοι που πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις».

Όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία ως μέρος των εγγυήσεων ασφάλειας, ο Τραμπ ήταν κατηγορηματικός ότι αυτό δεν θα συμβεί. «Έχετε την διαβεβαίωσή μου», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Οι δηλώσεις του Τραμπ έρχονται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, καθώς εντείνονται οι διεργασίες για το ενδεχόμενο μιας ιστορικής τριμερούς συνάντησης κορυφής.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιος απειλεί τον Μαδούρο; Η μυστική κινητικότητα στο εσωτερικό της Βενεζουέλας

Δημοσιεύματα διεθνών μέσων αναφέρουν ότι ο Νικολάς Μαδούρο έχει αυξήσει σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις μετακινήσεις και τη διαμονή του, σε μια περίοδο κατά την οποία η Β...

Φόρτωση άρθρων...