Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Τραμπ: Παραμένει στα ψηφοδέλτια για τις προκριματικές εκλογές στο Μίσιγκαν

Πλανήτης

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μίσιγκαν αρνήθηκε να εξετάσει την προσφυγή που είχαν καταθέσει ψηφοφόροι της πολιτείας με την οποία ζητούσαν να αποκλειστεί ο Ντόναλντ Τραμπ από τις προκριματικές Eκλογές για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, λόγω του ρόλου που διαδραμάτισε στην επίθεση υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Έπειτα από αυτή την απόφαση το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ θα παραμείνει στα ψηφοδέλτια. Οι ψηφοφόροι ήθελαν να απαγορευτεί στον Τραμπ να είναι υποψήφιος επικαλούμενοι ένα άρθρο του Συντάγματος το οποίο αποκλείει όσους ενεπλάκησαν σε «στάση ή ανταρσία» από δημόσια αξιώματα, εφόσον προηγουμένως είχαν ορκιστεί πίστη στις ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα δικαστήριο του Κολοράντο απέκλεισε τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ από τα ψηφοδέλτια, βασιζόμενο σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Guardian: Τι σημαίνουν για το μέλλον της κυβέρνησης Μπάιντεν οι διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια

Ακόμα και σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων μπορεί να αναδειχθούν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με τον βρετανικό Guardian να σημειώνει ότι «οι πολιτικές...

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Φόρτωση άρθρων...