Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τραμπ: Θα ασκήσει έφεση κατά απόφασης που λέει ότι δεν έχει πια προεδρική ασυλία

Πλανήτης

Έφεση σκοπεύει να ασκήσει ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά της απόφασης της δικαστού Τάνια Τσάτκαν, η οποία απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι χαίρει ασυλίας από ποινική δίωξη για τα πεπραγμένα του στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας.

Την 1η Δεκεμβρίου η Τάνια Τσάτκαν έβαλε φρένο στην προσπάθεια του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα να μπουν στο αρχείο οι κατηγορίες περί συνωμοσίας για την ανατροπή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020.

Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει νομική βάση για να συμπεράνει κανείς ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις μετά την αποχώρησή τους από τον Λευκό Οίκο.

Ένα ομοσπονδιακό Εφετείο –και ενδεχομένως αργότερα το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ– θα εξετάσει το ζήτημα και ως εκ τούτου είναι πιθανό να καθυστερήσει η έναρξη της δίκης. Επί του παρόντος, η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Η ετυμηγορία της Τάνια Τσάτκαν έφερε τον Ντόναλντ Τραμπ ένα βήμα πιο κοντά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απόπειρα παρέμβασης στην καταμέτρηση των ψήφων και στην επικύρωση από το Κογκρέσο της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σε ανακοίνωση από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του, υπογραμμίζεται εκ νέου ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «έχει πλήρη ασυλία» από δίωξη και δίκη σχετικά με την εκτέλεση των καθηκόντων του στον Λευκό Οίκο. 

Ο πολιτικός και μεγιστάνας έχει δηλώσει αθώος και κατηγορεί τους εισαγγελείς ότι επιδιώκουν να πλήξουν την προεκλογική εκστρατεία του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Φονική κακοκαιρία στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί και 60 αγνοούμενοι (βίντεο)

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι εξήντα συνεχίζουν να αγνοούνται εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τ...

Σαν σήμερα - 3 Μαΐου

Γεγονότα 1802: Η Ουάσινγκτον αποκτά καταστατικό χάρτη. 1808: Ισπανοί πατριώτες εκτελούνται στη Μαδρίτη από τις δυνάμεις του Ναπολέοντα που έχουν εισβάλλει στην Ιβηρική. Με αφ...

Φόρτωση άρθρων...