Κυριακή
26 Μαΐου 2024

Τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον πρόεδρο Μακρόν

Πλανήτης

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κυρίως λόγω της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα Journal du Dimanche που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτό το μηνιαίο βαρόμετρο, μόνο το 26% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι από τον πρόεδρο της χώρας. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά δύο μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, δεν είναι όμως το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Η δημοτικότητα του Μακρόν είχε πέσει στο 23% τον Δεκέμβριο του 2018, στο αποκορύφωμα της κρίσης των «Κίτρινων Γιλέκων». Σε σύγκριση όμως με τον Απρίλιο του 2022, όταν επανεξελέγη στην προεδρία, η δημοτικότητά του εμφανίζεται μειωμένη κατά 15 μονάδες.

Από το 72% που εκφράζει δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο, το 47% δηλώνει «πολύ δυσαρεστημένο», ποσοστό αυξημένο κατά επτά μονάδες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά στο διάστημα 14-21 Απριλίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.955 ατόμων. Το περιθώριο στατιστικού λάθους ανέρχεται στο 1-2,3%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Σοβαρά επεισόδια πριν από τον τελικό κυπέλλου Λυών- Παρί Σεν Ζερμέν – Πούλμαν τυλίχθηκε στις φλόγες

Τρομακτικά επεισόδια έλαβαν χώρα στη Γαλλία ανάμεσα σε οπαδούς της Λυών και της Παρί Σεν Ζερμέν, λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων. Τον γύρ...

Φόρτωση άρθρων...