Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Τρίτο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας συζητά η ΕΕ - Στο τραπέζι ο αποκλεισμός από το SWIFT

Πλανήτης

Σε στοχευμένες κινήσεις προχωρά η Δύση η οποία έχει πάρει θέση μάχης ενώ η Ρωσία ενισχύει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις.  

«Συγκαλώ διακτυακή συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο στις 18.00 για υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων με σκοπό την υποστήριξη της Ουκρανίας, ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας. Θα προτείνω πακέτο έκτακτης βοήθειας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, για να τις υποστηρίξω στον ηρωικό τους αγώνα», το μήνυμα του εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διεξάγει συνομιλίες για ένα τρίτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. 

Μένει να αποσαφηνιστεί εάν ο νέος γύρος κυρώσεων θα αφορά στον περιορισμό της πρόσβασης της Ρωσίας στο παγκόσμιο σύστημα πληρωμών SWIFT.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT δείχνει, πλέον, να είναι ζήτημα ημερών, δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας μιας χώρας της ευρωζώνης

Νωρίτερα η Γερμανία δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τον περιορισμό της Ρωσίας από το SWIFT, μετά από πολυήμερη συζήτηση μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το αν θα συμπεριλάβει το παγκόσμιο διατραπεζικό σύστημα πληρωμών στον επόμενο γύρο κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ σε κοινό tweet το Σάββατο δήλωσαν ότι «βρίσκονται υπό υψηλή πίεση για να αποφευχθούν παράπλευρες απώλειες κατά την αποσύνδεση (της Ρωσίας) από το SWIFT, ώστε να χτυπηθούν οι σωστοί άνθρωποι. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας στοχευμένος και λειτουργικός περιορισμός του SWIFT».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...