Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Τρομοκρατική επίθεση εναντίον πεζών στην Ιερουσαλήμ με τρεις νεκρούς - Οι δύο δράστες «εξουδετερώθηκαν» επί τόπου (βίντεο)

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί και άλλοι 6 παραμένουν τραυματισμένοι από επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον στάσης λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ισραηλινής αστυνομίας.

«Δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και ήταν οπλισμένοι ο ένας με Μ-16 και ο άλλος με πιστόλι» άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου γύρω στις 07:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Ντορόν Τόργκεμαν στους δημοσιογράφους από το σημείο της επίθεσης.

Δείτε καρέ - καρέ τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης:

Σύμφωνα με το Magen David Adom, μια 24χρονη γυναίκα και ένας 73χρονος άνδρας σκοτώθηκαν, ενώ κατέληξε ακόμα ένας άνδρας που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι τρεις είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο τρομοκράτες από την ανατολική Ιερουσαλήμ που έφεραν ένα M16 και ένα πιστόλι έφτασαν στη διασταύρωση Givat Shaul κοντά στην είσοδο της Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον πολιτών σε κοντινή στάση λεωφορείου, πριν πυροβοληθούν και σκοτωθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας και έναν πολίτη που βρισκόταν στο σημείο.

Ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ισραήλ Dimiter Tzantchev καταδίκασε επίσης την επίθεση, γράφοντας: «Καταδικάζω την τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί, η οποία σκότωσε δύο και τραυμάτισε πολλούς άλλους Ισραηλινούς. Συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων. Refuah shleimah στους τραυματίες. Η ΕΕ καταδικάζει κάθε μορφή τρομοκρατίας και συμπαρίσταται στο Ισραήλ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Σιλιάνοφσκα επιμένει ως «Πρόεδρος της Μακεδονίας» - Άκυρη η ορκωμοσία της, λέει ο Σκοπιανός υπουργός Δικαιοσύνης

Αμετανόητη εμφανίζεται η Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, παρά τη διεθνή ομοβροντία για τη στάση στην ορκωμοσία της την Κυριακή όταν και ορκίστηκε στο όνομα ...

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Μεξικό (χάρτες)

Ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών έγινε κοντά στην ακτή Τσιάπας στο Μεξικό, σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωπιστημών (GFZ). Ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος 10 ...

Ο Τραμπ βρίζει τον Μπάιντεν σε προεκλογική συγκέντρωση: Είναι βλάκας, όλος ο κόσμος γελάει μαζί του

«Είναι ο χειρότερος πρόεδρος που υπήρξε ποτέ, σε οποιαδήποτε χώρα». «Είναι βλάκας, όλος ο κόσμος γελάει μαζί του, έχει κάνει τεράστια ζημιά». «Είναι ένας κακός άνθρωπος». Αυτά και ...

Φόρτωση άρθρων...