Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Τσελίκ: Τα προβλήματα με την Ελλάδα μπορούν να λυθούν με συνομιλίες και όχι με «εξωτερικές παρεμβάσεις»

Πλανήτης

«Είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι προς όφελος κανενός και ούτε της Ελλάδας όταν υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις σε αυτή τη γεωγραφία», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, επιμένοντας σε απευθείας συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο NTV, ο Ομέρ Τσελίκ, τόνισε με έμφαση ότι τα προβλήματα ανάμεσα στις δύο χώρες, μπορούν να λυθούν με τις μεταξύ τους συνομιλίες και όχι με «εξωτερικές παρεμβάσεις», οι οποίες, όπως τόνισε «δεν είναι προς όφελος κανενός».

«H βούληση, την οποία έδειξε ο πρόεδρός μας στην Αθήνα και οι δηλώσεις του που έκανε για να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία σύμφωνα με την αρχή, καζάν καζάν - αμοιβαία επωφελής συμφωνία, είναι σημαντικές. Έχουμε τη δυνατότητα να επιλύσουμε μεταξύ μας τα προβλήματα με την Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι προς όφελος κανενός και ούτε της Ελλάδας όταν υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις σε αυτή τη γεωγραφία», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Όσον αφορά την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν ανέφερε πως «εδώ μιλάμε για σύνθετα κοινά συμφέροντα και αμοιβαίο κέρδος».

«Η τελωνειακή ένωση και η ελευθέρωση των θεωρήσεων είναι πολύ σημαντικές. Αλλά στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται η προοπτική της Τουρκίας για πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπλήρωσε ο Τσελίκ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Φόρτωση άρθρων...