Στον αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ μπήκε ομάδα δημοσιογράφων.

Οι δημοσιογράφοι περπάτησαν στην αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα, ο οποίος εξερράγη το 1986 προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και την έκθεση σε ραδιενέργεια εκατομμυρίων άλλων.

Σύμφωνα με το Russia Today το «κουφάρι» του αντίδραστηρα εξακολουθεί να δίνει 40.000 φορές περισσότερα ύψη ραδιενέργειας από το κανονικό.

Το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ

Το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης. Σήμερα βρίσκεται σε εδάφη της Ουκρανίας.

Το ατύχημα ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων. Διατάραξε σοβαρότατα τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στις γύρω περιοχές και είχε σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία.

Από το δυστύχημα πέθαναν επιτόπου δυο από τους εργάτες του σταθμού. Μέσα σε τέσσερις μήνες, από τη ραδιενέργεια και από εγκαύματα λόγω της θερμότητας, πέθαναν 28 πυροσβέστες που έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος. Ακόμα, διαπιστώθηκαν 19 επιπλέον θάνατοι ως το 2004.