Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Τζο Μπάιντεν: «Πολύ υψηλή» η πιθανότητα ρωσικής εισβολής

Πλανήτης

Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία, είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν και συμπλήρωσε πως θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί «μέσα στις επόμενες ημέρες».

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι δεν σκοπεύει να επικοινωνήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν. «Δεν σχεδιάζω να καλέσω τον Πούτιν τώρα» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους και επίσης υπογράμμισε πως «υπάρχει τρόπος» να ξεπεραστεί η κρίση με διπλωματία.

Η Ουάσινγκτον πολλαπλασιάζει τις προειδοποιήσεις και διαβεβαιώνει πως η Ρωσία, μακράν του να έχει αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία όπως έχει υποσχεθεί, εξακολουθεί, αντίθετα, να ενισχύει τον μηχανισμό της.

Η Μόσχα «θα αναγκαστεί να απαντήσει» αν δεν λάβει εγγυήσεις

Περίπου την ίδια ώρα με τις δηλώσεις Μπάιντεν, το ΥΠΕΞ της Ρωσίας ανακοίνωσε πως η χώρα θα «αναγκαστεί να απαντήσει, ακόμη και με στρατιωτικά-τεχνικά μέσα» αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν εγγυήσεις ασφάλειας.

Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας, πάντως, νωρίτερα τόνισε ότι δεν σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία. Στο ίδιο πνεύμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων πως, ενώ η Ρωσία έχει αρχίσει να αποσύρει μερικά από τα στρατεύματά της που ολοκλήρωσαν γυμνάσια σε περιοχές γειτονικές της Ουκρανίας, η διαδικασία της αποχώρησής τους θα απαιτήσει κάποιο χρόνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βόρεια Μακεδονία: Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα της χώρας κατηγορεί τη Σιλιάνοφσκα ότι παραβίασε το Σύνταγμα

Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, το DUI του Αλί Αχμέτι κατηγόρησε τη νέα Πρόεδρο της χώρας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ότι κατά την σημερινή της ορκωμοσία παραβίασε τ...

Η Σιλιάνοφσκα επιμένει ως «Πρόεδρος της Μακεδονίας» - Άκυρη η ορκωμοσία της, λέει ο Σκοπιανός υπουργός Δικαιοσύνης

Αμετανόητη εμφανίζεται η Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, παρά τη διεθνή ομοβροντία για τη στάση στην ορκωμοσία της την Κυριακή όταν και ορκίστηκε στο όνομα ...

Φόρτωση άρθρων...