Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Βαλτική: Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Ένταση σημειώθηκε πάνω από τη Βαλτική. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι απογειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη για να αναχαιτίσουν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B1-B της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας πλησίασαν τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τη Βαλτική Θάλασσα και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), τύπου Global Hawk, τον προσέγγισε από τη Μαύρη Θάλασσα.

Και στις δύο περιπτώσεις, ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-37 απογειώθηκε για να τα αναχαιτίσει. Τόσο τα βομβαρδιστικά B1-B όσο και το Global Hawk άλλαξαν κατεύθυνση και αποχώρησαν από την περιοχή, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αναφερθεί αρκετές εμπλοκές μεταξύ ρωσικών και δυτικών αεροσκαφών πάνω από τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...