Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Βόρεια Ασία: Πρωτόγνωρη κακοκαιρία με παγετό και το θερμόμετρο να δείχνει έως και -62°C (Video)

Την ώρα που η Ευρώπη βιώνει τον πιο θερμό χειμώνα στα χρονικά, η βόρεια Ασία πλήττεται από πρωτόγνωρο παγετό με τον υδράργυρο να πέφτει ακόμη και στους μείον 62 βαθμούς Κελσίου. 

Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στη βόρεια Κίνα και τη ρωσική Άπω Ανατολή.

Δημοσιογράφος της κινεζικής τηλεόρασης έσπασε ένα αυγό πάνω στο μεταλλικό φτυάρι. Το αυγό παγωσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στην πόλη Μόχε, την πιο βόρεια πόλη της Κίνας, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Οι δρόμοι έχουν παγώσει καθώς ο υδράργυρος έπεσε ακόμη και στους -53 βαθμούς Κελσίου, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από τότε που καταγράφονται τα μετεωρολογικά δεδομένα.

Ρωσία

1.500 χιλιόμετρα βορειότερα, στο Γιακούτσκ της ρωσικής Άπω Ανατολής, οι σαπουνόφουσκες μετατρέπονται σε μπάλες πάγου καθώς η θερμοκρασία δείχνει 52 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Τα νουντλς παγώνουν καθώς η συνηθισμένη στον παγετό περιοχή πλήττεται από εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πέσουν στους -62 βαθμούς. Στις υπαίθριες αγορές τα παγωμένα ψάρια εκτίθενται πάνω στους πάγκους.

Τα σχολεία έκλεισαν και τα παιδιά κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση.

Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Πιο νότια, στο Βλαντιβοστόκ, η θάλασσα αχνίζει καθώς το νερό παγώνει στους -20 βαθμούς και σχηματίζει παγωμένα σύννεφα πάνω από την επιφάνεια.

Στη Σαχαλίνη ο πάγος βοηθά τους ψαράδες που δε χρειάζεται να κοπιάσουν. Αρκεί να σπάσουν τον πάγο.

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται και στη Νότια Κορέα δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις για τον εορτασμό του σεληνιακού Νέου Έτους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...