Πέμπτη
08 Ιουνίου 2023

Βραζιλία: Οι αρχές συνέλαβαν τουλάχιστον 1.200 μπολσοναριστές

Πλανήτης

Τουλάχιστον 1.200 εξτρεμιστές οπαδούς του Μπολσονάρου συνέλαβαν οι αρχές της Βραζιλίας στη σκιά των ταραχών της Κυριακής με την κατάληψη κυβερνητικών κτηρίων. Είχαν κατασκηνώσει έξω από το βραζιλιάνικο Πεντάγωνο, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, και απαιτούσαν την ανατροπή του πρόεδρου Λούλα.

Οδηγήθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς στο αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας με δεκάδες λεωφορεία κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αλεξάντρε ντε Μοράες, διέταξε να διαλύσουν τις κατασκηνώσεις των διαδηλωτών έξω από το αρχηγείο του στρατού στη Μπραζίλια και σε άλλες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκτός από τις συνεχιζόμενες έρευνες για τα επεισόδια και τους «εγκεφάλους» τους, το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας δημιούργησε και την ηλεκτρονική διεύθυνση denuncia@mj.gov.br για να λαμβάνει πληροφορίες για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ανατίναξαν αγωγό αμμωνίας στο Χάρκοβο – Φόβοι για οικολογική καταστροφή

Φόβοι για ακόμη μία περιβαλλοντική καταστροφή εκφράζονται στην Ουκρανία, έπειτα από βομβαρδισμό του μεγαλύτερου αγωγού αμμωνίας στον κόσμο, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα ...

Φόρτωση άρθρων...