Σαββάτο
25 Μαρτίου 2023

Βρετανία: Έρχεται η μεγαλύτερη απεργία υγειονομικών εδώ και 75 χρόνια

Πλανήτης

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας απεργεί αύριο μαζικά στην μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση στα χρόνια της Μεγάλης Βρετανίας από την ημέρα δημιουργίας του εδώ και 75 χρόνια.

Η Κυβέρνηση του Ρίσι Σουνάκ εμφανίζεται ανυποχώρητη στα επίμονα αιτήματα νοσηλευτών και πληρωμάτων ασθενοφόρων για καλύτερους μισθούς, περισσότερες προσλήψεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας και από αύριο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα δεν θα εργαστούν.

Σημειώνεται πως το νοσηλευτικό προσωπικό της Βρετανίας βρίσκεται σε κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από το τέλος του 2022 αλλά αύριο τα συνδικάτα των νοσηλευτών και των εργαζόμενων στα ασθενοφόρα έχουν λάβει κοινή απόφαση αποχής από τις εργασίες τους.

Οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών είναι μόνο το πρώτο «κομμάτι» αντιδράσεων που έχει να αντιμετωπίσει ο Ρίσι Σούνακ καθώς υπολογίζεται πως περισσότεροι από 500.000 δημόσιοι λειτουργοί θα κατέβουν σε απεργία εντός Φεβρουαρίου, ζητώντας προσαρμογή των μισθών τους στον πληθωρισμό που εξακολουθεί να ταλανίζει την οικονομία της χώρας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS) μετά από τρία χρόνια πανδημίας βγαίνει εξαιρετικά αποδυναμωμένο και υποστελεχωμένο με πολύ σημαντικές ελλείψεις όχι μόνο σε προσωπικό αλλά και σε υποδομές όπως καταγγέλλουν νοσηλευτές αλλά και γιατροί. Υπό αυτό το πρίσμα περισσότεροι από 25.000 ασθενείς βρίσκονται σε μακρά λίστα αναμονής προκειμένου να κάνουν κάποιο χειρουργείο ή κάποιες εξετάσεις όπως αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ρίσι Σούνακ με αφορμή τις πρώτες 100 ημέρες στη Ντάουνιγκ Στριτ, ο Πρωθυπουργός της χώρας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δοθούν αυξήσεις σε κανέναν δημόσιο υπάλληλο, ούτε και στους υγειονομικούς, καθώς η Κυβέρνησή του έχει πάρει την απόφαση να στηρίξει μεν το σύστημα υγείας, αλλά με τρόπο συνολικό και όχι μεμονωμένο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου ενέκρινε την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Τουρκίας ενέκρινε το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται το αίτημα ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Αυτή την είδηση μετέδωσε η ...

Ισπανία: Εκτός ελέγχου μεγάλη φωτιά

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της χρονιάς στην Ισπανία. Η φωτιά η οποία προκάλεσε την απομάκρυνση περίπου 1.500 ανθρώπων από τις εστίες τους, παραμένει εκτός ελέγχου...

Φόρτωση άρθρων...