Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε επισήμως ότι διεκδικεί την πρωθυπουργία - Αγώνας δρόμου για Τζόνσον, Μόρντοντ

Πλανήτης

Ο πρώην υπουργός των Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, ανακοίνωσε επισήμως σήμερα Κυριακή, ότι διεκδικεί την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

Είχε προηγηθεί συνάντησή του με τον Μπόρις Τζόνσον για να αποφευχθεί το «ρήγμα» στους κόλπους των Συντηρητικών.

Ο Σούνακ συγκέντρωσε την υποστήριξη πάνω από 100 βουλευτών των Τόρις.

Στο tweet που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ο Σουνάκ έγραψε «το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σπουδαία χώρα, αλλά αντιμετωπίζουμε μια βαθιά οικονομική κρίση».

Ο Σουνάκ υπόσχεται ότι μπορεί «να διορθώσει την οικονομία μας, να ενώσει το κόμμα μας και να προσφέρει για τη χώρα μας» και ότι αν και «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερες» από αυτές που έθεσε η πανδημία, «οι ευκαιρίες - αν κάνουμε τη σωστή επιλογή - είναι εξαιρετικές».

Τι συμβαίνει με τον Μπόρις Τζόνσον

Στο μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθούσε σήμερα να εξασφαλίσει τη στήριξη βουλευτών του κόμματος, όμως προβεβλημένα στελέχη της δεξιάς πτέρυγας του Συντηρητικού κόμματος συντάχθηκαν με τον Ρίσι Σούνακ, τον άνθρωπο που κάποτε κατηγορήθηκε ότι τον πρόδωσε.

Γνωστές προσωπικότητες, που στο παρελθόν στήριξαν τον Τζόνσον, εμφανίστηκαν τώρα να τάσσονται υπέρ του πρώην υπουργού Οικονομικών Σούνακ εν όψει μιας πρώτης ψηφοφορίας των Συντηρητικών βουλευτών αύριο. Πάντως, ο Κρις Χίτον-Χάρις, υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε στο Sky News ότι θεωρεί βέβαιο ότι ο Τζόνσον θα εξασφαλίσει την απαραίτητη στήριξη και θα είναι σίγουρα υποψήφιος.

Παραμένει στη μάχη η Πένι Μόρντοντ

Η Πένι Μόρντοντ δήλωσε ότι παραμένει στη μάχη για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από τους αντιπάλους της Ρίσι Σούνακ και Μπόρις Τζόνσον σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δεδηλωμένων υποστηρικτών τους, απορρίπτοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχει συζητήσει μια συμφωνία με τον Τζόνσον.

«Είμαι πολύ βέβαιη για τη διαδικασία που ακολουθούμε. Σας λέω ότι είμαι σε αυτό για το κερδίσω», δήλωσε η Μόρντοντ σήμερα στο BBC. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι «απολύτως ψευδές» το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο συζήτησε με τον Τζόνσον την αποχώρησή της από τη διαδικασία, με αντάλλαγμα ένα αξίωμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Guardian: Τι σημαίνουν για το μέλλον της κυβέρνησης Μπάιντεν οι διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια

Ακόμα και σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων μπορεί να αναδειχθούν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με τον βρετανικό Guardian να σημειώνει ότι «οι πολιτικές...

Σαν σήμερα - 3 Μαΐου

Γεγονότα 1802: Η Ουάσινγκτον αποκτά καταστατικό χάρτη. 1808: Ισπανοί πατριώτες εκτελούνται στη Μαδρίτη από τις δυνάμεις του Ναπολέοντα που έχουν εισβάλλει στην Ιβηρική. Με αφ...

Φόρτωση άρθρων...