Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Βρετανία: Στους 9 οι υποψήφιοι για την «καρέκλα» του Τζόνσον

Πλανήτης

Στους 9 ανέρχονται ήδη οι υποψήφιοι για την ηγεσία του συστηρητικού κόμματος στη Βρετανία μετά την ανακοίνωση της υπουργού Εμπορίου Πένις Μορντό η οποία δήλωσε σήμερα την υποψηφιότητά της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, έχουν προηγηθεί οι πρώην υπουργοί Υγείας Τζέρεμι Χαντ και Σατζίντ Τζαβίντ, με σύνθημα ότι θα μειώσουν την εταιρική φορολογία, καθώς και οι εν ενεργεία υπουργοί Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι και Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Ο Χαντ είπε μάλιστα ότι θα μειώσει τη φορολογία απευθείας, στον πρώτο του φθινοπωρινό προϋπολογισμό, και θα καταργήσει παλιούς νόμους της ΕΕ για να κάνει τη χώρα «πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις, επιχειρηματική οικονομία που δημιουργεί πλούτο».

Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος-αουτσάιντερ Τομ Τούγκεντχατ δεσμεύτηκε να στηρίξει το νομοσχέδιο για το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, για το οποίο η ΕΕ ισχυρίζεται ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, λέγοντας στο Sky News: «Πολέμησα για τη χώρα μου εντός και εκτός Κοινοβουλίου, θα συνεχίσω να παλεύω για την πατρίδα μου».

Υποψηφιότητες έχουν υποβάλει επίσης ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, η γενική εισαγγελέας  Σουέλα Μπρέιβερμαν και η πρώην υπουργός Κέμι Μπάντενοχ.

Το «παρών» στη μάχη της διαδοχής αναμένεται να δώσει και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...