Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Βρέθηκαν συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού – Αγωνία για το εξαφανισμένο υποβρύχιο

Ένα σημείο με συντρίμμια ανακαλύφθηκε εντός της περιοχής έρευνας των τηλεχειριζόμενων οχημάτων (ROV) για το εξαφανισμένο υποβρύχιο κοντά στον Τιτανικό, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Oι ειδικοί αξιολογούν τις πληροφορίες.

Αξιωματούχοι είπαν ότι βρέθηκε ένα «πεδίο με συντρίμμια», δηλαδή μία έκταση στον βυθό που έχει κομμάτια από συντρίμμια. 

Το εύρημα εντοπίστηκε από τηλεκατευθυνόμενο όχημα που μπορεί να φτάσει μέχρι τον πυθμένα της θάλασσας και να στείλει εικόνες στην επιφάνεια.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 -τοπική ώρα- (22.00) ώρα Ελλάδας) για να ενημερώσει για τα τελευταία ευρήματα από την επιχείρηση αναζήτησης του υποβρυχίου Titan.

Ψάχνουν στο βυθό για το υποβρύχιο τα δύο ρομποτικά βαθυσκάφη

Παρότι το οξυγόνο ενδεχομένως να έχει τελειώσει στο υποβρύχιο Τιτάνας οι έρευνες συνεχίζονται αμείωτες και μάλιστα, την ώρα σχεδόν που υπολογιζόταν ότι τα αποθέματα οξυγόνου θα εξαντλούνταν, δύο ρομποτικά βαθυσκάφη, ένα καναδικό και ένα γαλλικό έκαναν την δύσκολη κατάδυση.

Το καναδικό βρίσκεται ήδη στο βυθό και ψάχνει, ενώ το γαλλικό, το ρομποτικό βαθυσκάφος Victor έχει ξεκινήσει την κατάδυσή του στα 12.500 πόδια.

 «Το καναδικό σκάφος Horizon Arctic έχει αναπτύξει ένα ROV που έφτασε στον πυθμένα της θάλασσας και άρχισε την έρευνα για το χαμένο υποβρύχιο», δήλωσε εκπρόσωπος.

Και ένα γαλλικό πλοίο που θεωρείται ως η καλύτερη και τελευταία ελπίδα για την ανεύρεση του χαμένου υποβρύχιου στο ναυάγιο του Τιτανικού έριξε επίσης το τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιό του. Το L'Atalante έφτασε στο σημείο στις 14:48 ώρα Ελλάδος και έχει αναπτύξει το Victor 6000, το οποίο μπορεί να φτάσει σε βάθος 20.000 ποδιών. Από την ώρα της κατάδυσης υπολογίζεται ότι θα χρειαζόταν δύο ώρες για να φθάσει στο βυθό.

Το Victor 6000 διαθέτει βραχίονες που μπορούν να κόψουν καλώδια - ή να αποκολλήσουν ένα παγιδευμένο ή εγκλωβισμένο σκάφος - και μπορεί να είναι σε θέση να στερεώσει ένα καλώδιο στο υποβρύχιο για να ρυμουλκυθεί προς την επιφάνεια από ένα γιγαντιαίο βαρούλκο με περισσότερα από 4,8 χλμ. καλώδιο που ονομάζεται Flyaway Deep Ocean Salvage System στο Horizon Arctic.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

WSJ: Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας από το Ισραήλ στη Χαμάς για εκεχειρία, διαφορετικά ξεκινά η εισβολή στη Ράφα

Μία εβδομάδα διορία για την αποδοχή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός δίνει το Ισραήλ στην Χαμάς, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με την Wall Street...

Φόρτωση άρθρων...