Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Πλανήτης

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται εκεί.

Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, ανώτερος αξιωματούχος της τρομοκρατικής οργάνωσης, δήλωσε στο Reuters ότι η πίεση των ΗΠΑ προς τη Χαμάς «δεν έχει καμία αξία».

Νωρίτερα, μια ομάδα 18 χωρών κάλεσε τη Χαμάς να απελευθερώσει αμέσως τους ομήρους που κρατάει από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και να αποδεχθεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που βρίσκεται στο τραπέζι.

«Υποστηρίζουμε σθεναρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες διαμεσολάβησης προκειμένου να επιστρέψουν οι άνθρωποί μας στην πατρίδα. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και ας τερματίσουμε αυτή την κρίση, ώστε να μπορέσουμε συλλογικά να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», ανέφεραν οι χώρες σε κοινή δήλωση.

Ανώτερος αξιωματούχος της Κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε ότι οι προσπάθειες να επιτευχθεί συμφωνία για την έκδοση παρόμοιας δήλωσης απέβησαν άκαρπες νωρίτερα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία-Αργεντινή: Φουντώνει η αντιπαράθεση μετά τη δήλωση Ισπανού υπουργού ότι ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά

Η αντιπαράθεση πήρε διαστάσεις μεταξύ του Μπουένος Άιρες και της Μαδρίτης: έπειτα από ένα σχόλιο ενός Ισπανού υπουργού που είπε ότι ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι παίρνει ν...

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς ετοιμάζεται να πει «ναι» στην πρόταση για εκεχειρία και ομήρους, λένε στη Σαουδική Αραβία

Η Χαμάς θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ότι αποδέχεται την αιγυπτιακή πρόταση για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το A...

Φόρτωση άρθρων...