Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Χαμάς: Στη δημοσιότητα νέο βίντεο με τρεις Ισραηλινές ομήρους που κρατούνται στη Γάζα

Πλανήτης

Ένα βίντεο ανήρτησε σήμερα στο Telegram η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς. Στο βίντεο εμφανίζονται τρεις Ισραηλινές όμηροι, δύο εκ των οποίων παρουσιάζονται ως στρατιωτικοί.

Οι τρεις γυναίκες έχουν ταυτοποιηθεί επίσημα από το Γαλλικό Πρακτορείο, από τη βάση των επίσημων ή κοινοτικών πηγών, ότι κρατούνται όμηροι από την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Οι τρεις γυναίκες αναφέρουν στο βίντεο, το οποίο διαρκεί λίγο λιγότερο από 5 λεπτά, ότι κρατούνται όμηροι εδώ και 107 ημέρες, στοιχείο που υποδηλώνει ότι το βίντεο ενδεχομένως να γυρίστηκε την Κυριακή.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την απόφαση του ανώτερου δικαστικού οργάνου του ΟΗΕ, το οποίο κάλεσε το Ισραήλ να εμποδίσει κάθε ενδεχόμενη ενέργεια «γενοκτονίας» και να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ξεκίνησε η AstraZeneca αποδίδοντας την εν λόγω απόφασή της στη μείωση της ζήτησης του εμβολίου λόγω «πλεονάσματος διαθέσιμων επ...

Ρεκόρ ζέστης και τον Απρίλιο – H υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχίστηκε παρά την αποδυνάμωση του Ελ Νίνιο

Ο κόσμος έζησε (και) τον Απρίλιο «εξαιρετικές» θερμοκρασίες, καθώς καταγράφτηκαν μηνιαία ρεκόρ ζέστης τόσο στο έδαφος, όσο και στην επιφάνεια των ωκεανών, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατ...

Φόρτωση άρθρων...