Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Χάος στις ΗΠΑ: Καθηλωμένα όλα τα αεροσκάφη λόγω τεχνικού προβλήματος

Πλανήτης

Στους αεροδιαδρόμους βρίσκονται καθηλωμένα όλα τα αεροσκάφη στα αμερικανικά αεροδρόμια, λόγω τεχνικού προβλήματος στους υπολογιστές της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδιακή αρχή ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της ότι υπήρξε αστοχία στο σύστημα ΝΟΤΑΜ, που περιέχει πληροφορίες για τους εργαζόμενους που μετέχουν σε πτητικές λειτουργίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 760 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού καθυστέρησαν, σύμφωνα με το FlightAware.com, ενώ 91 πτήσεις ακυρώθηκαν.

«Οι τεχνικοί εργάζονται για την αποκατάσταση του συστήματος και δεν υπάρχει εκτίμηση για την αποκατάσταση της υπηρεσίας αυτή τη στιγμή», ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.

Το πρόβλημα επηρεάζει τις επιχειρήσεις σε όλο το αμερικανικό σύστημα εναέριου χώρου. Αρκετά αεροδρόμια, όπως στη Φιλαδέλφεια, στην Τάμπα, στη Φλόριντα και στο Όστιν του Τέξας, συμβούλευσαν τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απειλές από τους «Φρουρούς της Επανάστασης»: Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη

Νέες απειλές εκτόξευσαν κατά του Ισραήλ οι Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης. Σε αναθεώρηση του «πυρηνικού του δόγματος» εν μέσω ισραηλινών απειλών, θα μπορούσε να προχωρήσει το Ι...

Σαν σήμερα - 18 Απριλίου

Γεγονότα 1506: Τίθεται ο θεμέλιος λίθος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. 1521: Ο Μαρτίνος Λούθηρος, πρωτεργάτης της θρησκευτικής Μεταρρύθμισης παρακούει τις εντολές τ...

Φόρτωση άρθρων...