Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Χαβάη: 106 οι νεκροί από τις καταστροφικές φωτιές

Πλανήτης

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές φωτιές τη Χαβάη. Οι νεκροί ξεπέρασαν πλέον τους 100 όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας των ΗΠΑ, Τζος Γκριν.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά στη Λαχέινα αυξήθηκε στους 106 την Τρίτη, καθώς η κομητεία Μάουι άρχισε να αποκαλύπτει τις ταυτότητες όσων έχασαν τη ζωή τους.

Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τρίτης, ο κυβερνήτης Τζος Γκριν αναγνώρισε το ασύλληπτο μέγεθος της απώλειας και εξέφρασε και πάλι τα συλλυπητήριά του σε μια πολιτεία σε πένθος. Συνολικά, επτά επιπλέον θάνατοι ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

«Είμαστε στεναχωρημένοι που είχαμε τέτοια απώλεια», είπε ο Γκριν, ο οποίος αποκάλυψε πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και πολλά παιδιά. Η πυρκαγιά του Μάουι είναι πλέον η πιο θανατηφόρα στις ΗΠΑ εδώ και έναν αιώνα. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περίπου το ένα τρίτο των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο είχαν ερευνηθεί.

Τη Δευτέρα ο Γκριν δήλωνε πως ο απολογισμός αυτών των πυρκαγιών, των πιο πολύνεκρων εδώ και πάνω από έναν αιώνα στις ΗΠΑ, ενδέχεται να «διπλασιαστεί» τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγνοούμενοι είναι 1.300.

Η Λαχέινα, στα δυτικά παράλια του Μάουι, καταστράφηκε σχεδόν ολόκληρη από τις φλόγες. Χιλιάδες κτίρια καταστράφηκαν, πολλά μετατράπηκαν σε γκρίζους σωρούς στάχτης.

Η άλλοτε πρωτεύουσα του βασιλείου της Χαβάης, που μέτραγε 12.000 κατοίκους, πλέον μετράει τους νεκρούς της.

Οι Αρχές παροτρύνουν τις τελευταίες ημέρες τους συγγενείς αγνοουμένων να κάνουν εξετάσεις DNA, προκειμένου να διευκολυνθεί η ταυτοποίηση των θυμάτων, καθώς πολλά από τα πτώματα που εντοπίζονται είναι αδύνατο να αναγνωριστούν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Φόρτωση άρθρων...