Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Χαβάη: Τουλάχιστον 36 νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάουι (Videos&Photos)

Πλανήτης

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάουι στην Χαβάη. Οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες και να αναζητούν επιζώντες.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται σε ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα του πλανήτη και στην ισχυρότερη χώρα του κόσμου.

Η κομητεία Μάουι αναφέρει ότι ήδη ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται στους 36 νεκρούς. Πρόκειται για μια από τις πιο θανατηφόρες καταστροφές στην ιστορία της Χαβάης. Εκπρόσωπος της κομητείας είπε ότι όλοι όσοι έχασαν τη ζωή τους ήταν στη πόλη Λαχέινα.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον τρεις μεγάλες πυρκαγιές στο Μάουι – συμπεριλαμβανομένης της πυρκαγιάς στη Λαχέινα – εξακολουθούν να είναι ενεργές και εκτός ελέγχου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμη πλήρης εικόνα της καταστροφής. 

Χαβάη: Τουλάχιστον 36 νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάουι

Η Λαχέινα φαίνεται να είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο και η πρόσβαση στην περιοχή εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένη. Εκτός από τα θύματα, αξιωματούχοι λένε ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και ορισμένοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Είναι μια βαθιά σκοτεινή ημέρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρίτσαρντ Μπίσεν, ο δήμαρχος του νησιού Μάουι, νωρίτερα.

Χαβάη: Τουλάχιστον 36 νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάουι

Οι πυρκαγιές πλήττουν κυρίως το νησί Μάουι και σε μικρότερο βαθμό αυτό της Χαβάης. Έχουν επιδεινωθεί από τους σφοδρούς ανέμους, που πνέουν με ταχύτητα μέχρι 130 χλμ/ώρα, τροφοδοτούμενοι από τον τυφώνα Ντόρα, ο οποίος περνάει αυτή τη στιγμή από τον Ειρηνικό Ωκεανό, εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια του αρχιπελάγους.

Η τουριστική πόλη Λαχέινα, επλήγη περισσότερο από τις καταστροφικές φωτιές. Αυτό το θέρετρο των 12.000 κατοίκων έζησε σκηνές «αντάξιες ταινίας φρίκης», είπε στο CNN η Κλερ Κεντ, μια κάτοικος το σπίτι της οποίας καταστράφηκε από τη φωτιά. Περιέγραψε το χάος που επικρατεί στην κοινότητα με «ανθρώπους εγκλωβισμένους σε μποτιλιαρίσματα», ανάμεσα σε «αυτοκίνητα που έχουν πάρει φωτιά και στις δύο πλευρές του δρόμου».

Χαβάη: Τουλάχιστον 36 νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάουι

«Μεγάλο μέρος της Λαχέινα (…) έχει καταστραφεί και εκατοντάδες οικογένειες έχουν εκτοπισθεί», επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν.

Πτήσεις πάνω από την πόλη επέτρεψαν να εντοπισθούν «τουλάχιστον 271 δομές» που έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με την κομητεία του Μάουι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

Φόρτωση άρθρων...