Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Χεζμπολάχ: Εκτόξευσε 30 ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ (Video)

Πλανήτης

Mπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ εκτόξευσε η Χεζμπολάχ το βράδυ της Παρασκευής, ώρες αφότου δύο μέλη της τρομοκρατικής ομάδας Τζαμάα, εξουδετερώθηκαν από επίθεση ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο νότιο Λίβανο.

Περίπου 30 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά την επίθεση, με στόχο την περιοχή του όρους Ερμών, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Το σύστημα αεράμυνας Iron Dome αναχαίτισε μερικούς από τους πυραύλους, ενώ άλλοι προφανώς έπληξαν ανοιχτές περιοχές. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές, αναφέρει το Times of Israel.

Οι σειρήνες δεν ήχησαν σε καμία πόλη, αλλά ενεργοποιήθηκαν συναγερμοί σε στρατιωτικές βάσεις στο βουνό.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ, λέγοντας ότι στόχευσε βάσεις του ισραηλινού στρατού στην περιοχή με δεκάδες ρουκέτες «Κατιούσα». Η τρομοκρατική οργάνωση ανέφερε ότι η επίθεση ήταν «απάντηση» στη δολοφονία δύο μελών της συμμαχικής τρομοκρατικής ομάδας al-Jama'a al-Islamiyya σε επίθεση με drone του IDF νωρίτερα την Παρασκευή.

Το IDF είπε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο ένα ανώτερο στέλεχος της al-Jama'a al-Islamiyya ή Ισλαμικής Ομάδας, που οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Μειντούν, περίπου 20 χιλιόμετρα από τα ισραηλινά σύνορα.

Ο Ματζάμπ Χαλάφ, σύμφωνα με το IDF, «οδήγησε και προώθησε πολλές επιθέσεις» από τον Λίβανο εναντίον ισραηλινών στόχων, κυρίως στην περιοχή Mount Dov.

Το χτύπημα «διεξήχθη για να βλάψει την ικανότητα της οργάνωσης να προωθεί και να διεξάγει τρομοκρατικές επιχειρήσεις που είχε σχεδιάσει τον τελευταίο καιρό εναντίον του κράτους του Ισραήλ στη βόρεια συνοριακή περιοχή», καταλήγει η δήλωση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ξεκίνησε η AstraZeneca αποδίδοντας την εν λόγω απόφασή της στη μείωση της ζήτησης του εμβολίου λόγω «πλεονάσματος διαθέσιμων επ...

Έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις συνέπειες της ισραηλινής εισβολής στη Ράφα ζητούν 66 ευρωβουλευτές

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την επείγουσα σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν οι συνέπειες της ισραηλινής εισβολής...

Φόρτωση άρθρων...