Τουλάχιστον δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από το μεγαλύτερο ορυχείο της Χιλής το οποίο κατέρρευσε την Πέμπτη εγκλωβίζοντας πέντε εργάτες, ανακοίνωσε το Σάββατο η κρατική εταιρεία εξόρυξης που εκμεταλλεύεται το ορυχείο. Η Codelco είχε ανακοινώσει την Παρασκευή τον θάνατο ενός εργάτη και το Σάββατο έκανε γνωστό πως βρέθηκε και η σορός ενός από τους πέντε μεταλλωρύχοι που έχουν εγκλωβιστεί.
Οι διασώστες αγωνίζονται να σώσουν τους άνδρες που έχουν παγιδευτεί στο Ελ Τενιέντε, ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία χαλκού στον κόσμο, μετά την κατάρρευση σήραγγας, σύμφωνα με την Codelco.
Τουλάχιστον 100 άτομα συμμετέχουν στην επικίνδυνη επιχείρηση έρευνας, δήλωσε ο Άντρες Μιούζικ, γενικός διευθυντής του ορυχείου Ελ Τενιέντε στη Ρανκάγκουα, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Σαντιάγο. «Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Οι σήραγγες είναι κλειστές, έχουν καταρρεύσει», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.
Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κάμερα μεταλλωρύχου δείχνει τον τρόμο που βίωσαν οι εργάτες μετά τον σεισμό που οδήγησε στην κατάρρευση της στοάς.
El Teniente
Angustioso escape de los trabajadores mineros.
Video demuestra que los refugios estaban con candado. pic.twitter.com/HBDpNNhVBV— Tepasoxelpico (@Tpasoxelpico) August 2, 2025
Τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για τη διάνοιξη των αποκλεισμένων σηράγγων, φιλοδοξώντας να προχωρήσουν με ρυθμό 15-20 μέτρων το 24ωρο, χωρίς να μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση του χρόνου που απαιτείται για να φθάσουν στο σημείο όπου εγκλωβίστηκαν οι άτυχοι μεταλλωρύχοι.
CNN: Η διακυβέρνηση του Τραμπ παίρνει μια πολύ οργουελική στροφή
Σκάνδαλο διαφθοράς: Αξιωματούχοι και στρατιωτικοί στην Ουκρανία έπαιρναν μίζα 30% για την αγορά drones
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις